Lemondott az aranyról Szoboszlaiék edzője

2024. április 30. 13:05

Jürgen Klopp nem gondol a Liverpool bajnoki címére. Az újabb pontvesztés után számolgatott a német szakember, aki 84 ponttal szeretne zárni a labdarúgó Premier League-ben.

2024. április 30. 13:05

Nyitókép: Paul Ellis/AFP

 

Úgy tűnik, a hétvégén eldőlt, hogy kétszereplőssé vált Angliában a bajnoki címért folyó verseny. A Liverpool szombaton csak 2–2-es döntetlent játszott a London Stadionban a West Ham United ellen, míg az Arsenal és a Manchester City nyert, így nagy valószínűséggel a két utóbbi csapat között fog eldőlni az aranyérem sorsa a Premier League-ben. A meccs után a Pool vezetőedzője, Jürgen Klopp elárulta, nem foglalkozik a bajnoki címmel.

„Nem igazán gondolkodom rajta. Ahogy már mondtam korábban, meg kell nyernünk a hátralévő meccseinket. Ha így is lesz, meglehet, az sem javít már komolyan a helyzetünkön. 

Nem hinném, hogy a Manchester City és az Arsenal két-három meccset veszítene a hátralévő fordulókban. De őszintén bevallom, nem vagyok dühös vagy ilyesmi, már nem gondolkodom az aranyérmen. 

Most már egyszerűen csak az a feladatunk, hogy futballmeccseket nyerjünk, és meglátjuk, hogy ez mit jelent a végén” – nyilatkozta Klopp.

A Liverpool most 75 ponttal áll a harmadik helyen, és még van hátra három forduló a PL-ben. A német szakember szeretné megnyerni mindet.

„A 84 pont úgy gondolom, egy jó cél. Ezt próbáljuk majd meg elérni. Régen volt már, hogy valaki 84 ponttal lett bajnok, azt hiszem, nagyon régen. Valószínűleg most sem lesz, a riválisok többet fognak gyűjteni. Sajnálom, de jobb hírem most nincs” – mondta a német mester.

A napokban közben az is kiderült, ahogy azt a Mandiner is megírta, hogy Arne Slot veheti át a nyáron távozó Jürgen Klopp helyét a kispadon. A Feyenoord holland trénere a támadófociban, az agresszív, domináns játékban, a nyomásgyakorlásban hisz, és tudja, hogyan kell csapatot építeni kevés pénzből, és az utánpótlás beépítése sem okoz neki gondot.
„A döntésem egyértelmű, szeretnék én lenni a Liverpool következő menedzsere. A Pool és a Feyenoord egyeztet, én pedig várom, mi lesz ebből, de már döntöttem. Biztos vagyok magamban, várom, hogy a két klub megegyezzen, s aláírhassak Liverpoolban” – mondta Arne Slotot.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!