Szoboszlai partvonalra kerülhet? – A magyar klasszist pótoló játékost igazolhatja le a Liverpool

2024. május 13. 17:14

A legfrissebb hírek szerint Szoboszlai újabb posztriválist kaphat. Nem is akárkit! Lehet, hogy Arne Slot érkezése mégsem kedvez a magyar válogatott csapatkapitányának?

2024. május 13. 17:14
LIVERPOOL, ENGLAND - APRIL 14: Dominik Szoboszlai of Liverpool looks dejected after the team's defeat in the Premier League match between Liverpool FC and Crystal Palace at Anfield on April 14, 2024 in Liverpool, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Nyitókép: Michael Steele/Getty Images

A Liverpool még be sem jelentette Arne Slot érkezését – és ezzel minden bizonnyal legalább Jürgen Klopp utolsó meccsét meg fogja várni a klub  –, de a a legtöbb médium már azt elemzi, hogyan alakulhat át a Mersey-parti egyesület kerete a nyári átigazolási szezonban. Az biztosank tűnik, hogy az óriási összegű szaúdi vételi ajánlatok ellenére a Liverpool új vezetése nagyon szeretne szerződést hosszabbítani Mohamed Salah-val, és a klub hosszú évekre magához kötné a csapatkapitányt, Virgil Van Dijkot, valamint helyettesét Trent Alexander-Arnoldot is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai Dominiknak jelenleg  2028–ig szóló szerződése van a klubnál, így őt a hosszabbítási tárgyalások nem érintik

 –  az esetleges érkezők kiléte már annál inkább hatással lehet a karrierjére. Mindenekelőtt az új edzőé, hiszen mint minden profi labdarúgó, szeretne minél többet – és lehetőleg kezdőként – játszani, és minél jobban szerepelni, utóbbi pedig nyilván attól is függ, milyen poszton szerepel az adott labdarúgó. 

A szakértői elemzések szerint taktikai szempontból kifejezetten pozitív fejlemény lehet Szoboszlai számára Arne Slot érkezése, hiszen a holland tréner rendszerében olyan poszton szerepelhet, ami sokkal jobban illik hozzá, mint a Klopp által neki szánt szerepkör, és amelyben nem mellesleg több gólt és gólpasszt érhet el. A játéklehetőség szempontjából azonban nem egyértelmű, hiszen

Szoboszlai az elmúlt időszakban kiszorult a kezdőcsapatból, és kifejezetten kevés játéklehetőség jutott neki a bajnokságban. 

A magyar labdarúgó a Liverpool – és lassan a világ – egyik legértékesebb játékosa, ezért luxus lenne padoztatni, de a csapat jövőre is legalább négy versenysorozatban szerepel majd (Premier League, Bajnokok Ligája, FA-kupa, angol ligakupa), így kérdés, hogy az új edző mennyi, és milyen lehetőséget ad majd neki. 

Ezt is ajánljuk a témában

Közvetlen posztriválisának a jelenlegi csapatból talán a mostanában kifejezetten jól teljesítő Harvey Elliott, esetleg Curtis Jones tekinthető, ám 

a legfrissebb hírek szerint Szoboszlai újabb konkurenst kaphat. Nem is akárkit! 

A Liverpool.com, valamint a rousingthekop egybehangzó értesülései szerint a Liverpool kész lenne leigazolni a 33-szoros spanyol válogatott Dani Olmót, aki tavaly még Szoboszlai csapattársa volt az RB Leipzig együttesében, és akivel a német egyesület a magyar klasszist pótolta ebben az idényben. A két klub között kiváló a kapcsolat, ezt jelzi, hogy korábban számos játékos – többek közt Keita, Konaté és Szoboszlai –  a lipcsei csapattól szerződött a Liverpoolhoz, így minden bizonnyal ne  lenne nehéz megegyezniük. 

De hogy mit eredményezne ez a transzfer Szoboszlaira nézve? Ez egyelőre nem egyértelmű. Dani Olmo nagyjából ugyanazokon a posztokon mozog otthonosan, ahol a magyar játékos, így bár egykori csapattársakként biztosan megvan köztük az összhang, nem tudni, szerepelhetnének-e egyszerre a pályán. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2024. május 15. 03:10
Szoboszlai jó játékos. Antalmiki és hülye társai meg elmennek a kurva anyjukba.
states-2
2024. május 14. 05:07
Utólag könnyű okosnak lenni, de az nyilvánvaló, hogy hiba volt a PL-be igazolni. Emberileg érthető, hogy nem tudott ellenállni a hívásnak, aminek alighanem nagy ára lesz, egy értékvesztett játékos az átigazolási piacon kiszolgáltatottá válik. Drukkoljunk, hogy ne így legyen, mert a válogatottnak szüksége van rá.
Öreg Palóc
2024. május 13. 23:49
Ki az a BAROM a "mandínernél", aki ennyire útálja a focit és a magyarokat, hogy hol Szoboszlai Dominik utolsó napjairól firkál a Liverpoolban, hol a magyarokat köpködtetné állandóan ??! És miért nem megy el inkább az anyjába ??!!!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. május 13. 22:46
A csúcson érdemes abbahagyni. Vár Dzsudzsi és a DVSC. No meg majd lehet pizsipartizni kakaduval. 🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!