Én nyersnek hívom azt, amit te rossznak

2012. május 05. 11:37

A Marslakók egy hosszú távú beruházás; nincs értelme azt latolgatni, hogy mit okoz. Egyébként nem okozott semmi rossz dolgot. Interjú.

2012. május 05. 11:37
Jáksó László
Magyar Narancs

„A felmérések szerint a Marslakók óta meredeken lezuhant a Híradót követő műsorok és ezzel az egész főműsoridő nézettsége.

Ez véres baromság. A Marslakók egy hosszú távú beruházás; nincs értelme azt latolgatni, hogy mit okoz. Egyébként nem okozott semmi rossz dolgot.

Elég éles kritikákkal illették a műsort és téged. Szerinted ennek mi lehet az oka?

A Magyar Televízió eddigi megítélése és a nyilvánosságra hozott számok - amiket elosztani már senki sem tud. Pedig ez a kétmilliárdos szám rögtön nem igaz. Epizód-költségvetése van egy sorozatnak: a Marslakók egy epizódra jutó költségvetése 5,9 millió forint.

Amit ha felszorzunk annyival, amennyi időre - ahány epizódra - a csatornával kötött szerződésetek szól, valamivel több mint kétmilliárd forintot kapunk.

Ez igaz, de abból, hogy a sajtóban a kétmilliárdot erőltették, és nem az epizód-költségvetéssel számoltak, két dolog következett: az egyik az, hogy senki sem gondolkodott el azon, hogy kétmilliárd forint egy ilyen projektre sok vagy kevés. A másik pedig az, hogy benyomták a köztudatba, hogy én személy szerint hazamentem ennyi pénzzel. Ezért volt az őrjöngés. És azért, mert ez köztévé. Bizonyos dolgokat rajtam kértek számon, holott nekem nincs közöm ahhoz, hogy Magyarországnak legyen-e közpénzből finanszírozott tévéje, mint ahogy az sem az én döntésem, hogy ha már van köztévé, akkor az milyen típusú műsorokat csináljon. Nem értem, hogy az emberek attól miért boldogabbak, ha egy szappanopera nélkül is milliárdokba kerülő köztévé rossz, nézetlen, unalmas műsorokat gyárt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem
2012. május 10. 13:15
Egyszer majdnem megnéztem egy fél előzetest. Nagyon igéretes volt. Megigértem magamnak,hogy soha tőbbet nem probálkozom virtuális tudatmódósitóval. A magyar Ed Wood drága próbálkozosa a rendezéssel.
Bisque Béla
2012. május 10. 13:15
Én meg Jáksónak hívom, amit más fasznak! :)
Atisz
2012. május 08. 00:58
Magyarul azért mert szemetet gyártok, azért nem engem terhel a felelősség, hanem a forgalmazót. Végülis részben igaz. Részben. Egyébként tényleg az a legnagyobb kár, hogy lehúzza az összképet, mivel az m1-en egyébként rengeteg igényes, jól összerakott műsor is fut.
Atisz
2012. május 08. 00:57
Tényleg meg kéne nézni már 1 Heti Hetest, hogy mekkorákat nyel ez a bolond, amikor a többi agyas a köztv-t oltja :) (tudom, naiv vagyok)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!