Nem egy nyugatos, ellenzéki párt, hanem egy sima one-man show

2017. július 05. 14:00

Ergo Orbán, ha léteznek is ilyen papírok, nyugodtan alhat. Nemhogy Gyurcsány, de még Putyin se tudná őt ezekkel megbuktatni.

2017. július 05. 14:00
Madlovics Bálint
Republikon blog

„De ha el is fogadjuk, hogy Orbán valamiért kötött ilyen üzleteket és tényleg léteznek ilyen papírok, akkor is életszerűtlen a történet gyurcsányi interpretációja – mármint hogy Orbán ezekkel zsarolható lenne, illetve hogy a nyilvánosságra hozatalba belebukna. Még ha a volt miniszterelnök a konkrét orosz zsarolásra is hozna bizonyítékokat, amivel a hazaárulás vádját támasztaná alá, a fideszes médiagépezet simán hamisítványnak titulálná, és másodperceken belül hozzákötnék a papírokat Soros Györgyhöz, a migránsokhoz, vagy általában a Gyurcsány Ferencet övező és hosszú ideje életben tartott toposzokhoz. De egyébként Gyurcsány maga is pusztán csak bankszámlakivonatokról beszél, melyekkel a konkrét zsarolást nem tudná bizonyítani; ilyenformán pedig a dolog alig lenne több egy újabb korrupciós ügynél, merő politikusi gazdagodásnál, ami aligha ütne nagyobbat, mint a már említett botrányok.

A Fidesz törzsszavazói nem hinnék el, hogy hitelesek a bizonyítékok (a fideszes médiák már említett reagálása révén pláne nem), az Orbánt amúgy is korruptnak tartó ellenzéki tábor meg ettől se nem indulna növekedésnek, se nem egységesülne. Ergo Orbán, ha léteznek is ilyen papírok, nyugodtan alhat. Nemhogy Gyurcsány, de még Putyin se tudná őt ezekkel megbuktatni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2017. július 06. 14:32
Mi lenne, ha vennétek a fáradságot a teljes cikk elolvasására? Mindjárt lanyhulna a hőbörgés (meg a genderezés is).
Kundi
2017. július 05. 15:55
Madlovics úr! Akkor most mit is akar mondani? Mert ez csak ujjgyakorlat volt.
Megtalálta
2017. július 05. 15:54
Itt nem a Fidesz média a hunyó, hanem Gyurcsány maga, úgyhogy nem kell előre megmagyarázni a kudarcot. Egyelőre nincs itt semmi látnivaló, még egy homályos fénykép sincs azokról az állítólagos papírokról. Csakis Feri szava van, és senki-, illetve semmi más.
puszika
2017. július 05. 15:51
Republikon?? Ilyenre fizet? Ja,nem a saját pénzük! Tippelhettek Honjaim,vajon kié lehet???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!