A Momentumon és a Párbeszéden múlik, mikor kapják vissza az állami támogatásukat

2019. február 07. 10:41

Alapvető állampolgári érdek, hogy a pártok elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől származó pénzekkel.

2019. február 07. 10:41
Állami Számvevőszék
MTI-OS

„Az Állami Számvevőszék azonnal visszavonja a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt költségvetési támogatásának felfüggesztését, amennyiben megfelelő módon igazolják a gazdálkodásuk törvényes kereteit. Alapvető állampolgári érdek, hogy a pártok elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől, illetve a támogatóiktól származó pénzekkel. A két párt az elmúlt három hétben nem küldött meg az ÁSZ részére ezt igazoló dokumentumokat.

Az Állami Számvevőszék a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése keretében 2019. január 16-án zárta le a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt ellenőrzését. A Momentum és a Párbeszéd nem igazolta a törvényes gazdálkodásnak való megfelelést, ezért az ÁSZ mindkét párt esetében kezdeményezte a költségvetési támogatásuk felfüggesztését. 

Az ÁSZ a jelentések nyilvánosságra hozatalával egyidejűleg tájékoztatta a Momentum elnökét és a Párbeszéd társelnökeit, hogy milyen dokumentumokkal kell igazolniuk az ÁSZ felé azt, hogy megteremtették a vonatkozó törvényeknek megfelelő gazdálkodás feltételeit. Amennyiben ennek megfelelő módon eleget tesznek, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatásuk felfüggesztésére vonatkozó intézkedését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2019. február 07. 17:24
"a magyar bolsi-náci-anarcholibsi-lopcsányista-antimagyar-sorosbérenc ellenzék" Köszi a pontos megnevezésért.
flesh ripper
2019. február 07. 16:15
A tolvajmorál szerint, a tolvaj sohasem ismerheti el maga számára érvényesnek az általános erkölcsi és jogi szabályokat. A tolvaj egzisztenciája a jó és igaz tagadásának sine qua non-ja. Ez egzisztenciális szükségszerűség egy tolvaj számára. Miként a hazug, a notórius mythomaniás is, sohasem mondhat igazat, nem ismerheti el a tényeket. Nos, ezért, sohasem szabad vitába bocsátkozni a magyar bolsi-náci-anarcholibsi-lopcsányista-antimagyar-sorosbérenc ellenzék tagjaival. Ők, sohasem fognak az univerzális, örökérvényű, humánus közmegegyezések (konvenciók), játékszabályok szerint focizni. Ha kikapnak, ha vereséget szenvednek, mindig, zsigerből kétségbe vonják a szabályokat, megrágalmazzák a bírót, a közvetítő riportert és a nézők által látott és tapasztalt tényeket.
zakar zoltán béla
2019. február 07. 14:24
Se több!
matematikus
2019. február 07. 13:38
Valóban csak rajtuk múlik. Amint elkezdenek a NER érdekeinek megfelelően politizálni (lásd: Mi Hazánk, nagy részben DK, kis részben MSzP), hirtelen majd rendben lesz minden számlájuk. De addig az sem elég, ha a honlapukra is kitesznek minden információt: https://momentum.hu/a-2018-as-orszaggyulesi-kampany-kozponti-allami-tamogatasanak-reszletes-elszamolasa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!