Álhír, hogy fertőzés miatt ürítették ki a Keletit

2015. július 30. 20:35

Csak a szokásos eljárási rend miatt ürítették ki a rendőrök a Keleti pályaudvar aluljáróit. A rendőrök a papírokat ellenőrizték, és az önkéntesekkel együtt elirányították a menekülteket az őket befogadó táborba.

2015. július 30. 20:35

Nagy számú rendőr mozgósításával kezdődött művelet a menedékkérők között a Keleti pályaudvaron. Bár korábban elterjedt az a hír, hogy fertőzésveszély miatt történt az akció, ezt a Migration Aid önkéntesei cáfolták. Az egyik önkéntes elmondta: a menedékkérőket mikor belépnek az országba, és mikor megkapják a papírjaikat orvosi vizsgálatnak vetik alá, illetve a szervezet orvosai is megvizsgálják őket.

Az aktivisták azt is elmondták a HVG riporterének, hogy nem razziáról van szó, hanem csak a „szokásos eljárási forma” keretein belül ellenőrizték a rendőrök a menekültek papírjait és elirányították őket a számukra kijelölt tábor felé. Ez azért is volt szükséges, mert az utóbbi napokban egyre nagyobb embertömeg szaporodott fel, ami az önkéntes szerint teljesen megszokott. A HVG egy másik cikkében arról írt, hogy az akció kezdetén sok menekült elmenekült, mikor meglátta a kiérkező rendőröket.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. július 31. 06:29
A Nyugati Pályaudvart kellett végigfertőtleníteni. Ez miért maradt le?
néhai Ch.Pilot
2015. július 31. 01:02
Persze, hogy nem a fertőzésveszély miatt. Eddig siiták últek ott, és most egy nagyobb csoport szunnita lépett be az országba, hát a békesség kedvéért elküldték őket. Ceterum censeo: a zöldhatáron a kerítés nem elég. Tűzparancsot kiadni, golyószórót, napalmot, harci gázt bevetni!
Fakutya Vigyora
2015. július 30. 22:30
"A családját Szíriában kiirtották, mégis eljutott egy kurd vak lány Magyarországra. Svédországi rokonához tart, és pár napja nyoma veszett, ezért egyre többen fognak össze, hogy megtalálják. A Vöröskeresztnek volt a 2000-es évek elején Budapesten egy családi szállása, ahol kisgyermekes kérelmezők tudtak megszállni – valami ilyesmire lenne most is szüksége az egyedülálló nő, LMBTQ-, pszichés/traumaproblémákkal küzdő, fogyatékossággal élő kérelmezőknek. " HVG Mivan? Simek Kitti, Mehmet Karcsika újratöltve?
Fakutya Vigyora
2015. július 30. 22:25
Mi az az ÖHV Információs Csoport? Mer a Migszolosok feszt jelentik a faszbuknak, aki törli őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!