Chuck Norris hidat akarnak a szlovákok

2012. február 25. 20:19
A texasi kopó Dévényújfaluban is megállíthatatlan: az új kerékpárhidat nagy eséllyel Chick Norrisról nevezhetik el a szlovákok. Ha a színész nyer, meghívják a híd átadására is.

Szavazási lázban égnek a szlovákok: a Dévényújfaluban épülő kerékpárhíd nevéről az önkormányzat által a Facebookon meghirdetett szavazás eredményei szerint szombat délutánig csaknem hétezren szavaztak arra, hogy a leendő hidat Chuck Norrisról nevezzék el. Két nap alatt 66 százalékról több mint 80 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik a texasi kopóról neveznék el a Morva folyó felett húzódó kerékpárhidat. Ahogy folyamatosan nő a Chuck Norris híd elnevezésre leadott szavazatok száma, egyre nagyobb a média érdeklődése is. Az elképzelésről már gyakorlatilag az összes nagyobb szlovákiai televízió, rádió és internetes hírportál beszámolt, sőt Chuck Norris hídjának híre a tengerentúlra is eljutott.

 
A híd Dévényújfalut (Devínska Nová Ves) és az ausztriai Schlosshof községet köti majd össze. A pozsonyi megye az általa hirdetett szavazáson eredetileg három történelmi elnevezést - a Mária Terézia hídja, Szabadság híd és a Vasfüggöny áldozatainak hídja - javasolt, de meghagyta a lehetőséget más elnevezések felvetésére is. A megye által javasolt elnevezések közül egyedül a Mária Terézia híd kapott jelentősebb támogatást, de a Chuck Norris híd elnevezésre így is majdnem hússzor annyian szavaztak.
 
Pavol Freso, a pozsonyi megye főnöke a közvélemény-kutatás jelenlegi állásával kapcsolatban azt mondta, hogy az embereknek jogukban áll kiválasztani a leendő híd nevét. Freso szerint ha a határon átnyúló együttműködés keretében épülő híd elkészítésében részt vevő osztrák partnereik sem kifogásolják majd az ötletet, akkor ő sem fogja ellenezni, hogy a híd Chuck Norris nevét viselje. Az egyik legolvasottabb szlovákiai hírportál, a topky.sk úgy tudja, hogy amennyiben Chuck Norris neve nyeri a szavazást, az amerikai színészt meghívják a híd átadására.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés