Megvan a cannes-i filmfesztivál nyitófilmje

2012. március 12. 11:37
Wes Anderson amerikai rendező Moonrise Kingdom című alkotásával nyílik meg május 16-án a 65. Cannes-i Filmfesztivál. A film szereposztása elég erős: Edward Norton, Bruce Willis, Billy Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton és Jason Schwartzman is feltűnik benne.

Wes Anderson amerikai rendező új filmjével, a Moonrise Kingdom című alkotással nyílik meg május 16-án a 65. Cannes-i Filmfesztivál. Anderson nemcsak rendezője, producere is a filmnek, amely a cannes-i bemutatóval egy napon kerül a mozikba Franciaországban. Az Egyesült Államokban csak május 25-től vetítik a filmszínházak.
   
A 42 éves rendező-producer, akinek nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Tenenbaum, a háziátok, A fantasztikus Róka úr vagy a Tintahal és a bálna, a Moonrise Kingdom forgatókönyvének írásában is részt vett Roman Coppola - Francis Ford Coppola fia - oldalán. A film neves szereposztást kínál: Edward Norton, Bruce Willis, Billy Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton és Jason Schwartzman is feltűnik a vásznon. A film zenéjét Alexandre Desplat szerezte.
   
A stáb az Egyesült Államok északkeleti részén, New England egy szigetén forgatott. A „viharos és meglepő” történet 1965 nyarán játszódik. A világ legrangosabb filmes seregszemléi között emlegetett cannes-i fesztivál nemzetközi zsűrijét idén Nanni Moretti, a Croisette „régi barátja” vezeti. Az olasz művész 2001-ben A fiú szobája című filmjével Arany Pálmát nyert a francia fürdővárosban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés