Filmet forgat magáról Berlusconi

2012. április 2. 9:00
Az olasz sajtó szerint néhány hónap múlva megvalósul Silvio Berlusconi régi álma: elkészül az életéről szóló film, amelynek ötlete magától Itália egykori négyszeres miniszterelnökétől származik. A forgatókönyvet állítólag maga a Papi írná, a rendező és a szereplők személye még azonban kérdéses. Berlusconi kommunikációs tanácsadója cáfolja az értesüléseket.

Rendezőt keres Silvio Berlusconi: a politikai pályafutásáról forgatna dokumentumfilmet. Az olasz sajtó szerint az alkotás őszre elkészül majd el, az amerikai sajtó már a szereplőket találgatja, Berlusconi viszont hallgat a részletekről. A Corriere della Sera olasz napilap értesülései szerint már a film címe is megvan, de ezt a sajtónak még nem sikerült megtudnia. A portréfilm a vállalkozóból lett politikus karrierjét kíséri végig azóta, hogy 1994-ben megalapította a Forza Italia (Hajrá Olaszország) pártot egészen tavaly novemberig, amikor parlamenti többségét elveszítve Mario Montinak adta át a helyét. Sajtóhírek szerint Berlusconi írta a forgatókönyvet is, egyedül rendezőt nehéz találnia. Állítólag már négy rendezőt váltott le.

Nem készül film Berlusconiról – cáfolt Roberto Gasparotti, Berlusconi kommunikációs tanácsadója. A Hollywood Reporter amerikai lap ennek ellenére már kitalálta a főszereplőket is: Berlusconinak Danny De Vitót tartaná megfelelőnek, Berlusconi volt felesége, Veronica Lario szerepében Angelina Jolie-t, a prostituált Ruby szerepére Eva Mendest. Korábban egyébként már több film készült Berlusconiról: az Andrea Cairola és Susan Gray rendezte Citizen Berlusconi (Berlusconi polgár, 2003) a Nanni Moretti rendezte Il Caimano (A kajmán, 2006), a Sabina Guzzanti rendezte Draquila (2010) és a Roberto Faenza rendezte Silvio Forever (Silvio örökre, 2011). „Berlusconiról tíz-húsz év múlva lehet csak filmet forgatni, ha már letisztult az általa képviselt politikai korszak” – nyilatkozta Carlo Verdone rendező az olasz sajtónak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés