Bírálják a Médiatanácsot Pesty dokumentumfilmje miatt

2012. június 5. 10:27
Civil szervezetek, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda, valamint a CivilMédia bírálták hétfőn a Médiatanácsot, amiért nem indított hatósági eljárást Pesty László Cigány út című dokumentumfilmjével kapcsolatban.

Civil szervezetek bírálták hétfőn a Médiatanácsot, amiért nem indított hatósági eljárást Pesty László Cigány út című dokumentumfilmjével kapcsolatban. Az MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda, valamint a CivilMédia Nonprofit Kft. úgy vélekedik: a döntés megmutatta, hogy a hatóság nem tölti be funkcióját, és teret enged a rasszista közbeszéd terjedésének.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa múlt szerdán egy blogbejegyzésben közölte, hogy nem indít eljárást a filmmel kapcsolatban, mivel a hatósági eljárás elindítását megelőző vizsgálat nem állapította meg a médiaszabályok megsértését, azon belül is az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó előírások vagy egy társadalmi csoporttal szembeni kirekesztés, gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó előírások megszegését.

A hatósági eljárást kezdeményező jogvédők szerint a határozata azt üzeni, hogy következmények nélkül lehet a tényeket eltorzítva, a kutatási adatokat mellőzve beszélni a magyarországi romákról. „Annak ellenére, hogy a Hatóság szokatlanul széleskörű ellenőrzési és felügyeleti jogkört gyakorol, ezzel a jogával éppen akkor nem él, amikor egyébként a demokratikus intézményrendszer működése szempontjából az elengedhetetlen lenne” – olvasható a két szervezet közleményében.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Telitalálat. A szólásszabadság bajnokai,haha.

Betiltatni a szent szólásszabadság jegyében! Ez igen!

A cégközlöny azt írja:
CivilMédia Nonprofit Kft.

-székhelye 1061 Budapest Király u 28, 3. em54.
-törzstőke 500 ezer forint
-tagok Dr. Kárpáti József (250eFt)
Dr. Bodrogi Bea Judit (250eFt)

Most komolyan, egy picsa Kft.n keresztül lehet osztani az észt? Eszem megáll...

Azért Bodrogi Bejának sűrű élete volt, a google ezt dobta:
"Amellett, hogy Geréb előzetes letartóztatásban van, jelenleg öt bába áll büntetőeljárás keretében bíróság előtt, mondta a szerdai sajtótájékoztatón a Születésház Egyesület jogásza, Bodrogi Bea."

Nem tilos az otthonszülés, de a bábákat börtönbe zárnák- Bodrogi Bea, Alternatal alapítvány jogásza

Kényszersterilizált roma nő ügye a Parlamentben- Bodrogi Bea, Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda

Készen van az otthonszülést szabályozó törvénytervezetBodrogi Bea, a Születésház Egyesület szóvivője

Három roma fiatalt (ráadásul lányokat!) 2001-ben a Zöld Pardonban lerugdostak a biztonsági emberek a lépcsőn, miközben ezt kiabálták: "cigány lányok, ti menjetek Strasbourgba szórakozni!". Szégyenszemre ebben az ügyben is az egyszeri TASZ-ügyvivő, ma LMP-pártvezér képviselte a rassz szerinti megkülönböztetésért, illetve a cigányellenes biztonságiak foglalkoztatásáért felelős Zöld Pardont. A roma lányok jogi képviselője a NEKI (Nemzeti és Etnikai Jogvédő Iroda), illetve Bodrogi Bea ügyvéd

Pontosan ez a lényeg: egy átlagos halandó kapkodja a fejét,hogy -akár egy jelentéktelen ügy kapcsán is-, párhuzamosan milyen sok, erőt, hitelességet és szakmai tudást sugárzó egyesület bélyegez és büntet egyszerre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés