Clooney Kubáról rendez

2012. június 8. 14:05
George Clooney újra beül a rendezői székbe. A The Yankee Commandante című film egy Kubában Castróval harcoló amerikai gerillaparancsnokról szól majd.

George Clooney újból rendez: ezúttal a The Yankee Commandante című filmet, amely egy Kubában Castróval harcoló amerikai gerillaparancsnokról szól. A Variety című filmes szaklap szerint a film David Grann írásán alapul, amely William Alexander Morgan történetét elevenítette fel, aki 1958-ban együtt harcolt Fidel Castróval Batista diktatúrája ellen. A gerillaparancsnoknak 1959-ben része volt a dominikai diktátor puccskísérletének meghiúsításában is, ám később kommunistaellenes nézetei miatt kiesett Castro kegyeiből, és 1961-ben kivégezték.

A sztori megfilmesítési jogait a Focus Features produkciós cég nyerte el a héten. A filmen Clooney producerként is dolgozik majd Grant Heslov társaságában – értesült a Variety. Clooney legutóbbi rendezése A hatalom árnyékában című politikai dráma volt, színészként az Utódokban láthatta tavaly a közönség. A népszerű hollywoodi sztár legközelebb a Gravity című sci-fiben szerepel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában