Nagyot bukott John Carter

2012-03-12 11:25:21
Elhasalt az amerikai mozipénztáraknál az észak-amerikai mozipénztárakban a Disney gigaköltségvetésű fantasy-je. A Deadline szerint nem szabadott volna a filmet Andrew Stantonra, egy tapasztalatlan rendezőre bízni, aki nem volt hajlandó elrugaszkodni Edgar Rice Burroughs eredeti szövegétől.

Mindössze 30 millió dollárt hozott az észak-amerikai mozipénztárakban a Disney gigaköltségvetésű Marson játszódó fantasy-je. A stúdió franchise-reményekkel forgatta le 250 millió dollárból elkészült filmjét, mely a világ többi részén azért 70,6 millió dollárt hozott. A bukásnak is vehető eredmény a vegyes kritikáknak és a 18-49-es férfi közönség távolmaradásának (is) köszönhető – írja a Cinematrix. A Deadline szerint a filmet nem szabadott volna Andrew Stantonra, egy tapasztalatlan rendezőre bízni, aki eddig csak családbarát animációs filmeket rendezett (pl. Wall-E), és aki nem volt hajlandó elrugaszkodni Edgar Rice Burroughs eredeti szövegétől.

Eddie Murphy főszereplésével készített Thousand Words című vígjátéka 6,3 millióval nyitott – a felvezető reklámkampányra is nagyságrendekkel többet költöttek. A DreamWorks/Paramount égisze alatt készült filmjet még a Silent House című horror is megverte (7 millió dollár), pedig ez a film R-besorolással futott a mozikban (kb. 18-as karika).