Sean Bean még akár fel is támadhat

2012-04-17 11:58:28

D.B. Weiss
comment:com
Nekünk most az a feladatunk, hogy egy nagyon jó sorozatot forgassunk, így bizonyos pontokon elkerülhetetlenek az átírások. Interjú.

Ki a kedvenc szereplőd?

Nagyon nehéz kérdés. Rengeteg jól kidolgozott szereplő van a Trónok harcában és a folytatásokban, nehéz lenne bárkit is kiemelni közülük. Ez a történetfolyam nem egy egyszemélyes show, én pedig a forgatókönyvírás alatt túl sok időt töltöttem a karakterekkel ahhoz, hogy bármelyikükről is ki merjem jelenteni: ő a kedvencem.

Akkor úgy teszem fel inkább a kérdést, hogy melyik nemesi házat találtad a legérdekesebbnek?

A Greyjoyokat. Az első évadban nem sok szerepük volt, de a folytatásban nagyon jó jeleneteik lesznek, érdekes új karakterekkel.

Mennyire ragaszkodtok az eredeti könyvekhez? Ha a nézettség vagy a dramaturgia úgy diktálja, fel fogtok támasztani esetleg olyan karaktert, aki a regényekben már rég halott? Visszatérhet például álomképekben Sean Bean?

Ki tudja? Bármi megtörténhet, hiszen a Trónok harca világában működik a mágia. A fő elvünk az, hogy aki Martinnál halott, az nálunk is halott karakter. A sorozat viszont teljesen más műfaj, mint a regény, muszáj bizonyos dolgokon változtatnunk. Természetesen mindannyian imádjuk Martin műveit, hiszen nem is lennénk itt a forgatáson, ha nem volnánk fanatikus Trónok harca-rajongók. Maximálisan igyekszünk hűek maradni a könyvek szellemiségéhez, de néha pont amiatt kell egyszerűsítenünk és egyértelműsítenünk, hogy a tévésorozatnak is egységes legyen a világa. Nekünk most az a feladatunk, hogy egy nagyon jó sorozatot forgassunk, így bizonyos pontokon elkerülhetetlenek az átírások.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.