Baseball-ütővel verték meg a magyar rektort Romániában

2011. június 20. 16:42

Román fiatalok baseball-ütővel verték meg Oláh Zoltánt, a gyulafehérvári római katolikus teológiai intézet rektorát szombaton. Az esetről a Keresztalja című katolikus hetilap számolt be hétfőn weboldalán.

2011. június 20. 16:42

A konfliktus abból adódott, hogy három román fiatal kővel dobálta az épület ablakait, amit a rektor le szeretett volna fényképezni. Az ittas fiatalok ekkor nekiestek a rektornak, szidalmazni kezdték magyarsága miatt, és a náluk levő baseball-ütővel két csapást mértek rá: egyet a hátára, egyet pedig a fejére. A rektor elvesztette eszméletét, sebeit a sürgősségi részlegen varrták össze.

Oláh Zoltán azóta feljelentést tett a rendőrségen, a három támadóból kettőt már el is fogtak, ők szabadlábon védekezhetnek.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2011. június 21. 12:16
Oláh Zoltán egyébként katolikus pap. Ha imám, vagy rabbi lenne akkor az EU már hörögne. o
jan
2011. június 21. 09:38
Itt szep feladat Rajcsanyinak, Bukovicsnak es a tobbi nyelveket jol beszelo, kulturalt mandineresnek, hogy az AI, HRW es hasonlo szervezetek altal beszelt nyelvet hasznalva, okos, visszafogott, targyilagos levelben ertesitsek oket errol az incidensrol.
packó_
2011. június 20. 22:51
"Román ver románt? Szurkoljunk, hogy ki lesz a győztes!" Tudod szar ember, van abban jó, ha lerománozol egy nemzetisége miatt megvert erdélyi magyart. Mégpedig az, ha titeket eltakarítanak innen, joggal nem érzek sajnálatot irántatok.
HSL
2011. június 20. 22:38
Kellett is ezeket feltétel nélkül az EU-ba engedni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!