Egyeteme érdekében lemondott a Semmelweis rektora

2012. április 01. 16:52

Olyan fokú bizalomvesztést érzékel a nemzeti erőforrás-minisztérium részéről személyét érintően Tulassay Tivadar, hogy a Semmelweiss Egyetem érdekében lemond rektori címéről. Tulassay szerint a Semmelweis Egyetemet magára hagyták Schmitt doktorija ügyében.

2012. április 01. 16:52

Miután a Semmelweiss Egyetem szenátusa pénteken visszavette Schmitt Pál kisdoktori fokozatát, Tulassay Tivadar személyét illetően olyan fokú bizalomvesztést érzékelt a nemzeti erőforrás-minisztérium részéről, hogy az egyetemének is árthat. Bár még három hónapig ő vezette volna az egyetemet, Tulassay azonnali hatállyal lemondott a rektori címről - utódja Szél Ágoston eddigi rektorhelyettes lesz, akit egyébként azon a szenátusi ülésen választottak meg, amelyen Schmitt Pál tudományos fokozatáról is szavaztak.

Tulassay úgy érzi, az egyetemet magára hagyták Schmitt Pál doktorijának ügyében - Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás-miniszter ugyanis bontatlanul visszaküldte az egyetem tényfeltáró bizottságának jelentését, Hoffmann Rózsa pedig meg sem várta, amíg a szenátusi ülésen szóba kerül az államfő dolgozata. Tulassay az újságírókkal folytatott háttérbeszélgetésen elmondta, a doktori címet visszavonó szenátusi és doktori tanács döntésével azonosul, az eddigi lépésekért vállalja a felelősséget, és fenntartja, hogy az egyetem a Schmitt Pál államfő kisdoktori dolgozatával kapcsolatos munka során a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el.

Összesen 471 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2012. április 02. 12:20
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_hianyszam_jott_a_ksh_cafolja_matolcsyt.515132.html oh..addig ez fűalatt befutott
rettegett iván
2012. április 02. 08:26
Kíváncsi vagyok,hogy az itt írkáló szupeintelligens f.szok mit okádnának, ha mondjuk ezt a Bajnai követte volna el, vagy a Gyurcsány.
rettegett iván
2012. április 02. 08:18
Ma reggel, mikor indultunk a gyerekkel még nem tudtam, hogy mi újság. Látom, hogy a Metro elején nagy betűkkel virít, hogy Snitt nem mond le, és elkezdtem gúnyolódni, hogy "Igenis ne mondjon le szeretett elnökünk, mondjon le inkább a Rektor!" Aztán elkezdtem olvasni, és látom, hogy lemondott a Rektor. Én úgy megdöbbentem! No komment
drieno
2012. április 02. 07:32
ez sima provokáció amellett, hogy a rektor úrnak semmi személyes kockázata nincs a döntéssel, igencsak alkalmas a kormányzatot még rosszabb hírbe keverni, és más célja nyilvánvalóan nem is volt az akciónak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!