Megszólalt a rendőrség a lezuhant helikopter ügyében

2023. szeptember 08. 14:17

A vizsgálatok lezárásáig a légibaleset bekövetkezésének okáról megalapozott kijelentés nem tehető – írták.

2023. szeptember 08. 14:17

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy a Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtök délután.

A Magyar Rendőrség közölte a Facebook-oldalán, hogy a légijárművet még aznap, 19 óra 43 perckor – a siófoki hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelem búvárszolgálatának közreműködésével – kiemelték a tóból.

A helikopter állapotáról

„A parancsnoki kivizsgálás megállapításai szerint a helikopter minden előírt technikai felkészítésen, vizsgán, éves és időszakos karbantartáson részt vett, azokon megfelelt,

repülésre műszakilag alkalmas állapotban kezdte meg a gyakorlatot”

– írták.

A pilóták minden szükséges képesítéssel rendelkeztek. Éppen a fent ismertetett okok miatt „a rendkívüli légügyi eseményekre vonatkozó eljárásrendnek megfelelően a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya

hivatalból indított eljárást”

– fogalmazott a rendőrség.

A vizsgálatról

„A repülőesemény vizsgálatát katonai légügyi hatóságként a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztálya és Állami Légiközlekedési Balesetvizsgáló Osztálya közösen folytatja. Vizsgálatuk lezárásáig a légibaleset bekövetkezésének okáról megalapozott kijelentés nem tehető” – írták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. szeptember 10. 16:36
Nincs itt semmi látnivaló oszoljanak!
Osztap_Bender
2023. szeptember 08. 15:31
Ti itt, akik nemtetszésetek fejeztétek ki a kommentemmel kapcsolatosan, mindnyájan ávósok lennétek?
Osztap_Bender
2023. szeptember 08. 15:01
Folytatódik a "jól bevált" hagyomány. Sem a csehországi Gripen összetörésről, sem a kecskeméti Gripen hasra szállásáról és a katapultálás kudarcáról,, sem a kigyulladt JAK gyakorlógépről, sem a horvátországi helikopter balesetről és a három ember haláláról, sem erről az esetről nem jelent meg tájékoztatás. Sem ok, sem felelős, sem eljárás, sem büntetés. Úgy tűnik ezek megkapták a régi ávós jogokat. Senki, de senki nem tudhatja meg, mi is történik a "cégnél".
békalepcse2.0
2023. szeptember 08. 14:29
Ami a felvételeken tisztán láttszik. A farok légcsavar elvesztette a kiegyenlítő szerepét és csak hébe hóba nyerte vissza. Ez simán lehet egy beszívott madár, de alkatrész meghibásodás is. Ezért jobbak a kamov típusú ellenforgó rotoros rendszerűek, mert ott a faroklégycsavar ha ép megsemisül sincs nagy probléma. Egy merényletet sem lehet teljesen kizárni. Hülye újgazdag drónosok dönthettek úgy is hogy megkergetik a zsernyámok gépét és azt szívta be a farok rotor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!