Főügyész a Schadl-ügyről: Varga Juditot tanúként hallgattuk ki

2024. március 28. 10:14

Fürcht Pál csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján számolt be Magyar Péter hangfelvételével kapcsolatos részletekről.

2024. március 28. 10:14
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nyitókép: Facebook képernyőmentés

A Főügyész szerint Magyar Péter állítása, miszerint a ügyészségi iratokat átírták és eltűntettek, nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is, hiszen ezek dokumentálva vannak a keletkezéstől kezdve, nem egy helyen tárolják őket, más adattárban is megjelennek a részletek. Fürcht Pál főügyész tájékoztatása szerint a Magyar Péter által kedden bizonyítékként benyújtott hangfelvétellel és magával a Völner-Schadl üggyel kapcsolatban szerdán kihallgatták Varga Judit volt igazságügyi minisztert, Magyar volt feleségét. 

Ezt is ajánljuk a témában

A főügyész kijelentette továbbá azt is, hogy kollégái éjjel-nappal a Schadl-Völner ügyön dolgoznak, heroikus munkát végeznek, szavai szerint a világ összes ügyészsége büszke lehetne arra, hogy egy ilyen súlyos ügyben vádat tudtak emelni. 

A Központi Nyomozó Főügyészség első embere kifejtette, nem szokványos, hogy folyamatban lévő nyomozásban sajtótájékoztatót tartanak, ám a mostani ügy akkora hullámokat gerjesztett, hogy kivételt tettek. Mint a főügyész elmondta, a Magyar által benyújtott hangfelvételeket lefoglalták és szemlézték őket.

Ez a nyomozás folyamatban van. Tegnap is folytak nyomozási cselekmények, ma is folynak, jövő héten is fognak”

– fogalmazott Fürcht Pál, aki szerint Varga Judit exférje súlyos állításokat tett vesztegetésről és felvetette, be kéne hívni tanúként, ami meg is történt, ennél többet nem tudnak tenni. A főügyész nem részletezte, Varga Judit mit mondott a meghallgatás során, részleteket akkor árulnak el, ha eredménye lesz a nyomozásnak. 

A főügyész elmondta, az elmúlt napokban több támadás is érte őket, a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen hallottak közül az igaz, hogy az ügyészség független, Polt Péter pedig nem szorul az ő mentegetésére, hiszen ő tett indítványt Völner Pál volt államtitkár mentelmi jogának felfüggesztésére, valamint Boldog István és Simonka György ügyében is hasonlóan járt el.  

Mindenkit megnyugtatok, minden iratnak meg van a sorsa”

– tette hozzá a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze, aki megismételte, nincs olyan, hogy bármit kihúznak az ügyészségi aktából, az ügyészek csapatban dolgoznak, szavai szerint egymást is ellenőrzik. 

Magyarország ügyészségén nincs olyan adat, amiről azt lehetne mondani, hogy nyomtalanul eltűnt a süllyesztőben”

 – reagált a Magyar Péter által sugallt információkra Fürcht, majd azzal folytatta, ez minden nyomozásra igaz, nem csak a Völner-Schadl ügyben. Úgy fogalmazott, hogy a bizonyítékok kitörléséhez nem csupán az iratokat, hanem az ügyészek memóriáját is törölni kéne. 

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2024. március 28. 17:11
antal-2 2024. március 28. 10:35 • Szerkesztve Mától a jogi diploma semmit sem ér! Mint kiderült csakis azokat engedték át akik tejeltek a maffiának. Jogi diplomám van, bibibi! Köpni rád!..." Libákért vagy besúgásért kapta?
falcatus-2
2024. március 28. 17:06
o1gpedofil-2 2024. március 28. 13:50 Bamba, hazudos ugyesz. Korrupt, mint a fonoke, foltpeti! Ennek is bortonben a helye bunpartolasert, akar Propaganda Toninak, vagy Foltospetinek..." ne szenvedjen már annyit, vegyen inkább magának egy tucat wudu bábut
o1gpedofil-2
2024. március 28. 13:50
Bamba, hazudos ugyesz. Korrupt, mint a fonoke, foltpeti! Ennek is bortonben a helye bunpartolasert, akar Propaganda Toninak, vagy Foltospetinek.
llnnhegyi
2024. március 28. 13:49
A libbcsikommcsik légvára összeomlott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!