Csalódott a Nyugat a demokráciában, már diktátorokon gondolkodnak

2023. május 18. 09:07

Meglepő írást közölt a Daily Mail.

2023. május 18. 09:07
null

A Daly Mail arról ír, hogy Nagy-Britanniában a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat örökös válságban van, a közszférában pedig látszólag állandóak a zavargások a munkabeszüntetések miatt. Franciaországban Macron elnök kísérlete, hogy 62-ről 64 évre emelje az állami nyugdíjkorhatárt, tömeges tüntetéseket és az elmúlt évtizedek legsúlyosabb zavargásait váltotta ki a városokban. Az elégedetlenség egyes körökben felerősítette a vágyat a tekintélyelvű vezetés iránt, amely helyreállíthatná a rendet és a szükségesreformokat, írják.

Hozzáteszik: ez a vágy táplálja például Donald Trump második ciklusának támogatottságát, annak ellenére is, hogy szerintük nyilvánvaló hibái vannak, és hogy „büntetőjogi vádakkal kell szembenéznie”. De

ez magyarázza Orbán Viktor magyar miniszterelnök népszerűségét is,

hangsúlyozzák, „akinek etnikai nacionalizmusát és a liberális demokrácia megvetését hívei erénynek és nem véteknek tekintik.”

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/ EPA/ Pool/ Stefani Reynolds

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibibácsi
2023. május 18. 13:19
"Csalódott a Nyugat a demokráciában, már diktátorokon gondolkodnak" Nálunk már meg is valósult. De nézzük tovább. "A Daly Mail arról ír, hogy Nagy-Britanniában a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat örökös válságban van..." Itthon már nincs válságban az egészségügy. Ami nem működik, az olyan, mintha nem is lenne. Ami nincs, az nem lehet válságban. Igaz ez a tűzoltókra, a rendőrségre, szinte minden állami közszolgálati területre. Mégse! A bürokrácia rendíthetetlenül fejlődik. Magyarország jobban teljesít!
zakar zoltán béla
2023. május 18. 12:11
9.14-Eladható/j.
atacama
2023. május 18. 11:58
Már megint az Orbán, Orbán. . . Nincs más hasonlítási alap?
Szabó Tamás
2023. május 18. 11:45
"..Csalódott a Nyugat a demokráciában, már diktátorokon gondolkodnak..." A nyugat mindig is diktatúra volt, stratégiai fontosságú ügyekben. A demokrácia csak kis létszámú, zárt és kulturálisan szorosan összezáró közösségekben működik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!