Pörögnek a németek: most katonai helikoptereket szállítanak saját készleteikből Ukrajnának

2024. január 24. 08:45

A német védelmi minisztérium szerint eddig hatmilliárd euróért (2300 milliárd forint) szállítottak fegyvert Ukrajnának.

2024. január 24. 08:45
Apollo program, Apollo-17, NASA, US NAVY

A Reuters arról ír, hogy Németország hat helikoptert küld Ukrajnának a német katonai állományból, amelyeket az idei év második negyedévétől szállítanak – jelentette be kedden Boris Pistorius védelmi miniszter. 

Ez az első ilyen jellegű szállítmány Németország részéről.

 A „Sea Kingnek” nevezett helikopterek a Fekete-tenger felügyeletétől kezdve a katonák szállításáig mindenben segíteniük kell Ukrajnának” – mondta Pistorius.

Mint kiderült, a miniszter az ukrán védelmi kapcsolattartó csoport ülésén beszélt, ahol több mint 50 állam és szervezet tervezi javítani az ukránok harci képességeit. A légvédelmi koalíciót november óta Németország és Franciaország vezeti közösen. 

Az ukrán nép és infrastruktúra védelme érdekében a légvédelem továbbra is az első számú prioritás.

 A fegyvergyártás terén is nagyobb sebességre van szükségünk” – mondta Pistorius.

A  nyitókép illusztráció. Forrás: Wikipédia 

 

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2024. január 25. 12:20
Nagyon jó, és ki fogja ezeket kezelni, ki fog harcolni? Már csak a Krím, illetve az eddigi oroszok kontrollálta területeken vagy 10 millió ember az, akikre nem számíthat az ukrán rezsim, vagy másfél millió orosz ajkú az ukrán területekről elmenekült Oroszországba, további milliók meg nyugati irányba. Továbbá van alsó hangon 500 ezer halott és súlyos sebesült, rengeteg rokkant, nyomorodott. Nem marad épkézláb emberünk már. Akik nyugatra mentek, azok jelentős része nemigen fog visszamenni soha többé, meglehet, hogy nem is lesz hová. Fasznak kellett basztatni az orosz kisebbséget, miért nem beszélhettek az anyanyelvükön?? Miért? Olyan kurva nagy baj volt az az ukrán rezsimnek? Most jobb így nekik meg az ukránnak? Így kibaszni magukkal, döbbenetes. Minden adottságuk megvolt, minden! Aztán ezt hozták össze maguknak 30 év alatt végül, egy romhalmazt.
letsgobrandon-2
2024. január 24. 19:59
lajajakab11 a fogyatékos ávós anyádtól tanultad ezt a mondokát?
letsgobrandon-2
2024. január 24. 19:58
ez kell nekik... közben már hajdinára sincs pénzük
lajajakab11
2024. január 24. 18:18
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!