Kína bejelentette: ENSZ-vizsgálatot követelnek az Északi Áramlat felrobbantása miatt

2024. április 27. 07:05

Ennek lehet, hogy Zelenszkij nem fog örülni.

2024. április 27. 07:05

Nyitókép: AFP/Handout/SWEDISH COAST GUARD

Egy kínai küldött pénteken az ENSZ által vezetett nemzetközi vizsgálatot sürgetett az Északi Áramlat gázvezeték 2022 szeptemberében történt felrobbantásának kivizsgálására.

Több mint 18 hónap telt el az Északi Áramlatnál történt incidens óta. Egyszerűen sajnálatos, hogy nem vontak le következtetést

 – mondta Geng Shuang, Kína helyettes állandó képviselője.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Somkuti Bálint

Facebook

Idézőjel

Blinken balul elsült kínai látogatása után nem sokkal Kína bejelentette hogy nemzetközi vizsgálatot akar az ENSZ felügyelete alatt.

Kína megjegyezte, hogy Svédország és Dánia, az incidens két fő érintettje 2024 februárjában bejelentette az országspecifikus vizsgálatok befejezését. A két ország vizsgálata nem hozott nyilvánosságra érdemi információkat, nem mutatott konkrét előrelépést, és nem vont le egyértelmű következtetéseket, 

ami még több spekulációt és kételyt váltott ki a nemzetközi közösségben

 – közölte.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Északi Áramlat gázvezeték felrobbanása súlyos incidens volt, amely szabotálta a transznacionális energetikai infrastruktúrát. A robbantások óta a Biztonsági Tanács több alkalommal is foglalkozott a kérdéssel, [...] Kína objektív, pártatlan és szakszerű vizsgálatot követel az igazság mielőbbi kiderítése és az elkövetők bíróság elé állítása érdekében, hogy a hasonló incidensek ne ismétlődhessenek meg – mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NokiNokedli
2024. április 29. 12:51 Szerkesztve
Gondolom Kínának nem tetszett Blinken attrakciója Kínában. Gyorsan léptek a sárgák. Kína a 911 nemzetközi kivizsgálását is követelhetné, hogy ismertek legyenek a nemzetközi terroristák.
mgyfree
2024. április 28. 11:41
DEMOKRATIKUSAN Muhahhaaa
kokrowatz-0
2024. április 27. 12:38
ensz-vizsgálatot az ujgur koncentrációs táborok ügyében is!
koronaszepe
2024. április 27. 12:27
Hú, bameg... Az ENSZ egy sóhivatal, senki sem veszi komolyan! Pl. Oroszország az ENSZ BT állandó tagjaként torony magasról szarik az ENSZ alapokmányára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!