Nigel Farage a brüsszeli konferencián: Egy újfajta kommunizmussal állunk szemben!

2024. április 16. 20:35

A külső okok miatt eseménydús NatCon konferencia első napjának a legnagyobb sztárja Nigel Farage korábbi UKIP képviselő volt. A volt politikus energikus beszédében elmondta: ő már teljesen hozzászokott az eltörlés kultúrájához, utolsó éveit úgy töltötte a belga fővárosban, hogy már az éttermekben sem akarták kiszolgálni.

2024. április 16. 20:35
null
Hajdú Tímea
Hajdú Tímea

Nyitókép: Nigel Farage/ JAMES ARTHUR GEKIERE / Belga / AFP) / Belgium OUT

Miközben a politikus beszélt, a brüsszeli Claridge rendezvényközpont előtt már ott várakoztak a rendőrök, hogy bejöjjenek a konferenciára és a polgármester rendelete értelmében megszakítsák a rendezvényt. (Ez végül nem sikerült.) Farage ebben a helyzetben lépett a színpadra és kijelentette: a konferenciát érő támadásokat nézve Brüsszelben rosszabb a helyzet, mint mikor ő európai parlamenti képviselő volt. 

„Tudtam, hogy nem fognak örömmel fogadni Brüsszelben. 

Ha egy rendezvényközpont törli az eseményt, azzal együtt lehet élni. De kettő is törli!?” Farage megköszönte a tulajdonosnak, amiért befogadta a rendezvényt. „Miközben beszélek a tulajdonost a polgármester hívogatja, a rendőrséggel le akarják állíttatni a konferenciát, még a cateringgel is beszéltek. Az étel nem érkezett meg, s ami a legszörnyűbb az ital sem.”

Ezt is ajánljuk a témában

„Azt mondták a tulajdonosnak, aki hisz a szólásszabadságban, hogy tönkreteszik az üzletét. Ilyenek az ellenfeleink. Az új kommunizmussal állunk szemben” – jelentette ki Farage.

A Brexithez nagy mértékben hozzájáruló Nigel Farage elmondta: soha nem volt még ilyen magabiztos, hogy jó döntés volt a kilépés. 

„Látni kell, hogy nem lehetsz független, demokratikus, szuverén nemzetállam ennek a szörnyű uniónak a részeként”

 – mondta Farage. 

A médiaszemélyiség elmondta: lehet sokakat meglep, hogyan bánik Brüsszel a konferenciával, de őt nem, hiszen európai parlamenti képviselőként hasonlókat élt át. „Az életem elviselhetetlen volt. Nem szolgáltak ki az éttermekben, de nem ihattam kávét az Európai Parlament kávézójában sem” – idézte fel.

„Talán sokakat sokként ért a mai nap, remélhetőleg a főáramú média tagjait is, akik ott ülnek a hátsó sorban." 

Farage kijelentette, hogy „Brüsszelben nem megengedett az alternatív vélemény.”

Ezt is ajánljuk a témában

Eltérített Európa

A volt politikus elmondta: az Európai Unió egy béke projekt volt, ami a második világháború okozta pusztulás után egy teljesen logikus útnak tűnt. Azonban a projektet nagyon gyorsan eltérítették, és a béke projektből hatalmi projekt lett. 

Farage felidézte az Európai Parlamentben töltött éveit, amit szerinte minden képviselőnél jobban élvezett. Felidézte, hogy José Manuel Barroso az Európai Bizottság korábbi elnöke mindig mérgesen mondta neki, hogy de őt igenis megválasztották. De mint Farage mondta: összesen egy jelölt közül választották. Szerinte ennyit az EU-ról és a demokratikus számon kérhetőségről. 

„Itt a globalizmus epicentrumában egy új szentségtelen háromság jött létre. Ez a triumvirátus a nagy politikából, nagy üzletből és a nagy bankokból áll. 

(...) Az Európai Unió gazdaságilag remek a nagy globális üzleteknek. Egy olyan szabályozási rendszerrel operál, amelyet nehéz, sőt szinte lehetetlen a középméretű cégeknek áttörnie” – mondta beszédében. 

Nigel Farage hozzátette: soha nem volt példa arra, hogy egy olyan rendszer jött volna létre, ahol a nagy cégek a Bizottságon keresztül saját maguknak írják az ipar szabályait. 

„Felejtsék el, hogy az Unió a szabad-kereskedelemről szól. Ez valójában egy protekcionista blokk, amely pár nagy multicéget abajgat” – mondta a volt politikus. 

„Azt hiszem, nagyon izgalmas európai választások lesznek idén június 6. és június 9. között, és vicces, hogy 30 éve ez az első európai választás, amelyen nem leszek jelölt. Nem mintha hiányozna az Európai Parlament, de élveztem, hogy felzaklatom őket” – mondta, majd hozzátette: bízik benne, hogy a reformerek remek eredményeket fognak elérni. De megjegyezte: szerinte az unió nem képes reformra, olyanná vált mint egy gyorsvonat: vagy kiszállsz vagy száguldasz vele. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­­g­ö­­­s­ ­­­l­á­n­­­y­­o­­k­­­ ­­v­­­á­­­r­­­n­a­­­k­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
catalina11
2024. április 17. 14:01
Nigel Farage a brüsszeli konferencián: Egy újfajta kommunizmussal állunk szemben!" mitől új ez? „(A bolsevizmus) a zsidók között semmi esetre sem új. Már Spartacus-Weishaupt-tól kezdve, Karl Marx-on át egészen Trockíjig (Oroszország), Kun Béláig (Magyarország), Rosa Luxemburgig (Németország), Emma Goldmanig (USA), ez a világraszóló összeesküvés a civilizáció megdöntésére és a társadalom átépítésére, a korlátozott fejlődés, a rosszindulatú irigység és a lehetetlen egyenlőség alapján, folyamatosan nő.” (Winston Churchill, Illustrated Sunday Herald, 1920. február 8)." + a zsidó Soros György...
Tapeino
2024. április 17. 06:34
Na, most már kimondhatjuk: A LIBERÁLNÁCIK FÉLNEK ORBÁN VIKTORTÓL
Unknown
2024. április 17. 05:38
“ orrban 2024. április 16. 21:44 Azért a náci Niggel Farrját sikerült a malacnak kinyalnia?:DDDDDDDDDD” Malacozod anyádat? Rosszban vagytok?😂🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!