Elittársaságba került Magyarország, már most teljes a siker

2024. május 02. 08:53

Hat ország kapott kivételes engedményt a világ egyik vezető hatalmától.

2024. május 02. 08:53

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kína nemrég egyoldalú vízummentséget fogadott el Svájc, Írország, Magyarország, Ausztria, Belgium és Luxemburg állampolgárai számára – hívta fel a figyelmet a People's Daily Online.

A Kínába utazó külföldi utasok száma ennek köszönhetően az első negyedévben háromszorosára nőtt a 2023-as év azonos időszakához képest

– írja a cikk.

A beszámoló idézi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki kiemelte, a kormány a kölcsönösség jegyében hosszú távú vízumot ad ki a beruházás és együttműködés céljából Magyarországra érkező kínai üzletembereknek. Hozzátette: ezek az intézkedések tovább erősítik a gazdasági, turisztikai és kulturális együttműködést a két ország között.

Ez a szövetség pedig szintet léphet, hiszen május 8. és 10. között a kínai elnök Magyarországra látogat, ahol fontos témákban egyeztethet Orbán Viktorral.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. május 08. 00:07
Többször jártam Kinában, ès még többször fogok oda utazni. Jobban érzem ott magamat, mint bármelyik nyugat-európai országban. Azokat is jól ismerem. Amit Kináról Nyugaton írnak és hablatyolnakj, annak 90% hazugság. Dehát ezt tudjuk. A Nyugatnak nem riválisai, nem versenytársai, stb. vannak, hanem csak ellenségei, akiket ök maguk neveznek ki ellenségnek, - mert nem az ö szekerüket tolják -, akikröl aztán minden mocskot el lehet mondani, mert nem "demokratikusok", nem müködik náluk a "jogállamiság" és hasonló érvek, amivel a gyülölködö, gyarmatosító mentalitásukat és viselkedésüket akarják alátámasztani. A Nyugat még ma is abben a hiszemben él, hogy ök a világ urai és nekik csak büntársaik, vagy ellenségeik vannak. Az 500 év gyarmatbirodalmi lét a rabszolgatartás, stb. nekik már beépült a génjeikbe. Minket is potenciális gyarmatnak tekintenek. Azért gyülölnek bennünket, mert nem hagyjuk, hogy ténylegesen teljes gyarmatok legyünk. A Nyugattól mi semmi jót nem kaptunk és nem is fogunk.
Fed74
2024. május 02. 16:54
Hűha!!! Bevagy baszva fidesz barma??? A pedofilok kitüntetése miatt kerültünk az elitbe??? Mondjuk ennyi pedofilt az egész világon nem tüntettek ki mint M. Országon!!!!!!! Nemzeti Pedofidesz:::: Isten , haza , pedofília!!!!!!
de France
2024. május 02. 16:22
A kínai hitelekkel az a jó, hogy a kutyát se érdekli mire fog elmenni, ki lopott és mennyit belőle amíg a szemtelen "Brüsszel"-nek be kell számolni róla és ez világosan a magyar szuverenitás megsértése.
de France
2024. május 02. 14:48
Orbán erőtlenül, lagymatagon nyújtja oda kezét a kínai elnöknek aki ezt megragadja és alulról energikusan jól átfogja. Ez egy jó metaforája a magyar-kinai kapcsolatoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!