Kiszivárogtak Macron és Scholz titkos találkozójának egyes részletei, még tanácsadók sem lesznek jelen

2024. május 02. 17:48

A kontinens két vezetője a kínai elnök párizsi vizitje előtt tárgyal.

2024. május 02. 17:48
null

Nyitókép: Tobias SCHWARZ / AFP

 

Olaf Scholz német kancellár csütörtök este Emmanuel Macron francia elnökkel találkozik egy vacsorán, amelyen az Európai Unió és Kína politikájáról tárgyalnak – számolt be a Politico. 

A két uniós vezető titkos találkozója, amely mindössze néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt lesz, félig-meddig magánjellegű eseménynek számít. Scholz és felesége, Britta Ernst rövid vakáción tartózkodik a francia fővárosban, ahol egy étteremben találkoznak Macronnal és feleségével. A Politico információ szerint nem lesznek jelen tanácsadók a vacsorán.

Macron nem adta fel háborús terveit

Scholz és Macron az elmúlt években többször is összetűzésbe került egymással, legutóbb februárban, amikor a francia elnök felvetette, hogy szárazföldi csapatokat kellene küldeni Ukrajnában, amit a kancellár határozottan elutasított. Ráadásul Macron újra megismételte az ötletet.

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla a francia elnök az Economistnak azt nyilatkozta: szárazföldi csapatokat kell küldenie az európaiaknak az ukrán háborús zónába. Ha ma nem vállalunk katonai konfliktust az oroszokkal, akkor az oroszok megtámadhatják a lengyeleket, litvánokat, másokat is – jelentette ki Emmanuel Macron.

A Politico információ szerint a megbeszélés egyik fő témája Hszi látogatása lesz, aki vasárnap érkezik Franciaországba, ahol három napig lesz, mielőtt Szerbiába és Magyarországra utazik. A vacsorán Scholznak lehetősége lesz arra, hogy tájékoztassa Macront a Hszivel a múlt hónapban Pekingben folytatott találkozójáról. 

Scholz és Macron nincsenek egy véleményen a kínai elektromos járművekre kivetett uniós vámokkal kapcsolatban.

A hírek szerint Macron meg akarja győzni a kancellárt, hogy  ő is vegyen részt a kínai elnökkel folytatott találkozón. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. május 02. 19:20
Tetves patkányok megint háborúba taszítják a világot.
Robert-N
2024. május 02. 18:54 Szerkesztve
Pernahajder ••• 2024. május 02. 18:23 • Szerkesztve https://piacesprofit.hu/cikkek/gazdasag/orban-viktor-baratja-teljesen-mas-iranyba-megy-mint-a-magyar-miniszterelnok-gondolta.html Újabb hyperjobbernyik állt be az "énisszájbahugyoztamorbánt" díszes kompániába. Ezúttal egy igazi ékkő. --------- Na te böszme pont mint Fletó annó. eredmény államcsőd.......
P_F_Juli
2024. május 02. 18:54
Macron a kínai elnök mellett is "kicsi" lesz, ezért segéderőt toboroz. Nagy akar lenni, mint Napóleon, de ha nem gondolja meg, hogy mit csinál, pontosan úgy fogják hazaebrudalni az oroszok, mint Napóleont. Scholz is csak egy csicska, még Baerbocknál is kisebb értékű, nem fog tudni segéderő lenni. Semmi értelme ennek a "titkos" találkozónak, mivel a kínai elnök nem fog szembe fordulni Putyinnal. Neki egyetlen célja van csak, hogy a háború ne eszkalálódjon, ne vonódjanak be, neki éppen eléggé fáj a feje az amcsiktól. Kína ez EU-ban már megvetette a lábát, és két kézzel szorongatja szinte az összes tagállamot. Nem is értem, hogy ez a két mitugrász mit szeretne elérni? A kínaiakkal üzletelni érdemes, és amíg nem visznek újra Kínába ópiumot, addig nem is kell tartaniuk tőlük.
papalimapapa
2024. május 02. 18:47
Ha annyira háborúzni akarnak, miért nem ugranak egymásnak? Van annak hagyománya, többszáz évre visszamenőleg... Egyik nagyobb kretén, mint a másik. Hogy ki a buzi, azt tudjuk, de a másik sem különb... kiderülhet még róla is, átoperáltatta magát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!