Szabadlábra helyezik Jafar Panahit

2010. május 25. 14:22

Óvadék ellenében szabadlábra helyezik a március 1-jén letartóztatott iráni rendezőt. Panahit - aki nyíltan támogatja Mahmúd Ahmadinezsád elnök ellenzékét - azután börtönözték be, hogy filmet forgatott a tavalyi iráni választásokat követő megmozdulásokról.

2010. május 25. 14:22

A kör és A fehér léggömb rendezőjének a teheráni ügyészek elfogadták kérelmét. Jafar Panahi múlt hét előtti vasárnap éhségsztrájkba kezdett. A filmes világ képviselői közül sokan már korábban követelték Panahi szabadlábra helyezését; a szintén iráni Abbas Kiarostami cannes-i versenyfilmjének sajtótájékoztatóján Juliette Binoche például sírva fakadt, amikor szóba került Panahi éhségsztrájkja. A neves fesztivál vasárnap esti záróünnepségén többen is a rendező nevét viselő táblát felmutatva vették át díjukat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!