Egyelőre nem mutatják be a dzsihadistákról szóló francia filmet

2015. november 16. 20:57

A párizsi terrortámadások után bizonytalan időre elhalasztották a Made in France című, egy Franciaországban tevékenykedő dzsihadista csoportról szóló film bemutatóját, amely eredetileg szerdán lett volna Franciaországban. A film plakátjait visszavonták a közlekedési hálózatból és egyéb reklámjait is törlik vagy megváltoztatják.

2015. november 16. 20:57

Egyelőre nem mutatják be Franciaországban a Made in France című drámát, amely egy francia újságíróról szól, aki egy Párizsban működő radikális dzsihadista csoport tevékenységét követi – közölte a film francia forgalmazója a francia fővárost ért pénteki terrorista támadásokat követően. A Pretty Pictures honlapján jelezte a forgalmazás „elhalasztását” hétvégén, további részletekkel azonban nem szolgált. A film premierjét eredetileg szerdára tűzték ki Franciaországban.

A Made in France rendezője Nicolas Boukhrief, a főszerepet Malik Zidi alakítja. A film poszterén az Eiffel-tornyot úgy ábrázolták mint egy támadó fegyvert. A film honlapja arról tájékoztatott, hogy a plakátot visszavonták a párizsi közlekedési hálózatból és az egyéb promóciókat is törlik. 

A Deadline.com mozis honlap James Velaise-t, a Pretty Pictures vezetőjét idézve arról számolt be, hogy a film reklámkampányát megváltoztatják. A produkció beharangozó videójában fegyveres összecsapás és a városi erőszak más formái is megjelennek.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. február 19. 13:49
A liberális demokrácia elérte fejlődése csúcsát. Innen már csak visszafelé vezet az út. A hatalmas szabadságból elkezdődik a szellemi diktatúra. Innentől kezdve már öncenzúrára van kényszerítve a közélet.
Apáczai
2016. március 07. 02:23
Köszönjétek meg az impotens EU politikusoknak és Merkelnek. Ilyen lúzer társaságot még nem látott a világ. Az pedig, hogy mindez egész Európa bőrére megy, az egy katasztrófa. Vajon hány száz- vagy ezer hulla fogja kijózanítani ezt a bűnös bandát - és választóikat. Amíg nem robbantanak ki egy lázadást a politikai elittel, a "liberális demokráciájukkal" szemben, addig nem férnek a bőrükben?
Hirundo
2016. március 07. 02:21
Nézzük csak: Ha a film bemutatóját tényleg csak ideiglenesen halasztják el, azt mondom, kegyeletből teszik, ami szép és nemes gesztus. Ha viszont ez az "elhalasztás" azt jelenti, hogy a film egyáltalán nem kerül bemutatásra, akkor e tett azt jelent, hogy a franciák a második világháború óta igen kedvelt módszerükhöz, a fehér zászló kitűzéséhez folyamodtak, és meghátrálnak a támadások előtt. Ez viszont nem csupán gyávaság lenne, hanem elárulása mindannak, ami Franciaországot jelenti. Martell Károly pedig forog a sírjában.
korona
2016. március 07. 02:19
Mijez a képen? Táncsak nem innyekcióóóót beadó gép? Eszt a Francia országba' csinájják? És csináták má' előbis? Ja! Emlékszem: OAS Indokína Kambodzsa stb. Igaz az, hogy a valamikori francia gyarmatoknak mind a mai napig, az évi GDP-jüknek a 80%-át még mindig Párizsba KÖTELEZŐ elküldeni???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!