„Amióta az eszemet tudom, nem volt ilyen képességű játékosunk!” – a liverpooli csapattársak és szurkolók Szoboszlai Dominikról (VIDEÓ!)

2024. május 01. 12:23

Mindenki szuperlatívuszokban beszél honfitársunkról, de elhangzik néhány kritika is.

2024. május 01. 12:23
SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás

Nyitókép: Ha nála van a labda, minden tekintet Szoboszlaira szegeződik Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

***

Korábban megírtuk (ITT) Szoboszlai Dominik véleményét arról, mennyiben más, és miért más a Liverpoolban és a magyar válogatottban betöltött szerepköre, valamint, hogy melyik volt pályafutása során az egyetlen mérkőzés, amely előtt izgult.

Ezt is ajánljuk a témában

Az MLSZ által készített helyszíni összeállításból ezúttal a csapattársak és a Liverpool-szurkolók véleményéből csemegézünk.

A holland válogatott támadó, Cody Gakpo szerint Szoboszlai „egy minőségi játékos, nagyon jó a rögzített helyzeteknél, nagyszerű a lövőereje. Emellett energikus a pályán, sokat fut, jó felépítésű, technikás, nagyon képzett futballista, akit több poszton lehet játszatni a középpályán, hiszen sok mindenre képes, nagyon örülök, hogy a csapattársam. 

Ha valaki 22 évesen országa válogatottja csapatkapitánya lesz, az sok mindent elárul a kvalitásairól.

 Dominik a pályán kívül is jó srác, aki mindenkivel segítőkész. Az elején nyilván mi próbáltunk neki segíteni, de néhány hónap múlva látszott, hogy jól beszél angolul és jó vele együtt dolgozni”.

A francia válogatott védője, Ibrahima Konaté – Szoboszlaihoz hasonlóan – az RB Leipzig játékosa volt a Liverpool előtt tehát régóta ismeri honfitársunkat. 

„A Bundesliga színvonala kissé alacsonyabb, mint az angol bajnokságé, de egy játékos kvalitásait meghatározza, hogy meg tudja-e ismételni a Németországban látottakat. Szoboszlainak ez sikerült, de meggyőződésem, hogy még mindig nem érte el a legjobb formáját! Nyilván Liverpoolban még nem vezér, viszont a pályán nyújtott teljesítménye és technikai tudása alapján az a fajta labdarúgó, aki képes eldönteni egy mérkőzést.”

A TELJES VIDEÓ ITT TEKINTHETŐ MEG!

De vajon hogyan vélekednek Dominikról a szurkolók?  

Az Anfield Roadon 40 éves sálárusként dolgozó idős úr azt tapasztalja, hogy „Dominik nagyon népszerű, sok magyar jár most miatta Liverpoolba. Nagyon jó játékos, aki Magyarországon egy igazi nemzeti hős”. 

Egy kamasz fiú szerint „Szoboszlaival nagyon sokat erősödött a Liverpool”, sőt meggyőződése, hogy ha Mohamed Szalah a nyáron távozna a Liverpoolból, honfitársunk tökéletesen alkalmas lenne a pótlására.

Egy 25 éves fanatikus nem csak azt emeli ki, hogy honfitársunk „elképesztően jól játszik”, hanem azt is, hogy – mennyire jóképű... „Egy gyönyörű férfi, megcsókolnám, ha lehetne!” – mondja viccesen.

Egy másik drukker szerint nem lehet vita, hogy Dominik megváltoztatta a Liverpool középpályás játékát, „amióta az eszemet tudom, nem volt ilyen képességű játékosunk! Rendkívül dinamikus, akit hagyni kell játszani, hiszen ekkor tudja a legtöbbet kihozni magából.”

SZOBOSZLAI Dominik; CASEMIRO
A legnagyobb sztárok meghajolnak Szoboszlai Dominik előtt Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Egy idősebb úr meglátása szerint Szoboszlai nagyon jól kezdett, aztán kicsit megingott, „talán javítania kell a kondícióján”. Hozzáteszi: Doma „lőtt néhány klasszis gólt, és akadt pár távoli bombája is”.

Egy másik fanatikusnak is az a véleménye, hogy „Szoboszlai nagyszerű játékos, aki főleg a szezon elején volt kiváló formában, a télen kicsit visszaesett, de most már talán újra jó teljesítményt nyújt. Nagyszerű karrerje lesz Liverpoolban!”

A stadion közelében található kocsma egyik tulajdonosa szerint „egy-egy Liverpool-meccs olyan, mint egy minifesztivál, ahová a világ minden tájáról érkeznek emberek”. Bevallja: manapság nincs kedvenc futballistája, régebben a skót klasszis, Kenny Dalglish játéka nyűgözte le leginkább. „Viszont Szoboszlai egy jó futballista, aki határozottan jót tett nekünk!”

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
agenda
2024. május 02. 18:47
Nem hallottam soha ennyire jó mentalitású (amúgy sztárolt) focistát. Ahogy a csapatjait látja (az angolt meg a válogatottat, vagy akár a korábbit is), benne az egyéneket, önmagát, az edzőket stb. - tetszik. A legjobbakat kívánom nekik. Hajrá magyarok, hajrá Dominik!
akkor ki
2024. május 01. 14:46
Mikor 2-3 csatárt kitömnek klasszis passzokkal, ami ziccert teremt és azok sorra kimaradnak, akkor miről is beszélünk. Hogy miért nem számoltam összesemben és amit Dom adott?! Garantálom 15-20 gólt szalasztottak eddig! Szóval nem Szoboszlai a kerékkötője a Poolnak!
anegy_
2024. május 01. 14:19
Hajrá Szobo, hajrá Magyarország! A kétkedő kritikusok meg le vannak s.arva!
véna
2024. május 01. 13:09
Nem Szobi esett vissza hanem a társai, stasztikát nem lehet átverni, de még stat se kell, rossz nézni ahogy szenvednek és igen, ideje egy új eddzőnek már, elnézve a hanyatlást, kb. mint a Fradiba Csercseszov alatt, annyi, hogy Kloppot nem menesztették hanem ő állt fel. Szóval aki Szoboszlaizik, kurvára nincs képben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!