Dárdai kőkemény üzenetet küldött Rossinak

2024. május 07. 06:51

Akár két Dárdai is ott lehet a nyári foci Eb-n?

2024. május 07. 06:51
null

Nyitókép: Facebook

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a védő Dárdai Márton helye biztosnak tűnik a keretben, de április eleje óta a bátyja, Dárdai Palkó is olyan teljesítményt nyújt a Hertha színeiben, amely figyelemre méltó. Hozzáteszik: Dárdai Palkó legutóbb a testi épségét sem kímélve szerzett gólt a Hertha meccsén, és a 25 éves szélső, támadó középpályás április óta nagyszerű formába lendült: 

az elmúlt öt bajnokiján három gól és két gólpassz fűződött a nevéhez, ami mellett átlagban 1,6 kulcspasszt is kiosztott.

Hangsúlyozzák: összességében 21 tétmeccsen hat gólja és négy gólpassza van ebben az idényben, amiből jól látszik, hogy valóban az elmúlt bő egy hónapban javult fel látványosan a játéka. A június közepén kezdődő németországi Európa-bajnokság előtt a lehető legjobbkor lendült bele, és erre akár Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelhet, írják.

Ami biztos: nyílt némi mozgástere Rossinak, hiszen az UEFA nemrég arról döntött, hogy 23 helyett 26 játékos nevezhető, tehát hárommal több futballistát vihet magával a tornára.

Dárdai Palkó eddig egyszer volt válogatott,

 írják, 2022 novemberében még a Fehérvár játékosaként debütált a Görögország ellen 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen. Rossi azóta nem hívta, de tegyük hozzá, erre nem is volt sok lehetősége: 2023 tavaszán az NB I-ben a kiesés ellen harcoló Fehérvárból Fiola Attila és Loic Nego is csak a korábbi érdemeire tekintettel lehetett válogatott, majd miután Dárdai tavaly nyáron a Herthába igazolt, szeptemberben meg is sérült.

Dárdai Pált kétszer kellett műteni, idén januárban tért vissza a pályára, amikor ezt nyilatkozta: 

„Még mindig az a célom, hogy ott legyek az Eb-n a magyar válogatottal.

 A szezon második felében mindent bele fogok adni ezért. Nagyon jól tudom, hogy az edző csak olyanokat hív be, akik játszanak a klubjukban. Először tehát vissza kell kerülnöm a kezdőbe.”

Nem a levegőbe beszélt. 

Most Rossin a sor, aki a márciusi két válogatott meccsen nem volt teljesen elégedett a támadójátékkal, az Egyesült Államokban eredményesen futballozó Gazdag Dánielt pedig élesen bírálta is: vajon Dárdai Palkó teljesítménye elég lehet a kerettagsághoz az Eb-n? – teszik föl a költői kérdést.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­­I­g­a­­­z­i n­­i­­­m­­f­­­o­m­­­á­­­n­i­á­­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
laikus19-2
2024. május 07. 10:35
Én a Fehérvárban láttam rendszeresen junior 1 Dárdait, engem nem győzött meg az akkori teljesítményeivel. A válogatott gerince megvan, hülyeség lenne felforgatni, ezt Rossi mester nyilván jól tudja.
Kétes
2024. május 07. 08:50
Hajrá Palkó! Nálam benne vagy a keretben! Hosszabb távon (talán már most is) pedig a kezdőben!
Kecmec
2024. május 07. 08:41
Nem értek a focihoz de elolvastam a cikket mert érdekelt volna milyen kőkemény üzenetet küldött Dárdai ( vajon melyik a három közül) de sajnos nem jöttem rá......vagy mert szövegértelmezési gondjaim vannak vagy megint egy értelmi fogyatékos ,,újságíró " írja a cikket.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!