Eljárás indult egy gárdistának öltözött képviselő ellen

2009. november 26. 17:48

A Magyar Gárda egyenruhájában jelent meg egy terézvárosi képviselő a testületi ülésen.

2009. november 26. 17:48
Betette a lábát az önkormányzati munkába a Magyar Gárda. Ezt Verók István terézvárosi polgármester nyilatkozta a Független Hírügynökségnek, miután a képviselő-testületi ülésen Gyenge Zsolt, az egykor Fideszes színekben, ma pedig a Jobbik tagjaként politizáló képviselő a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában jelent meg. Verók István amint észlelte ezt, felszólította a képviselőt, hogy vagy változtasson az öltözetén, vagy hagyja el a termet. Mivel ezt Gyenge Zsolt megtagadta, a polgármester felfüggesztette az ülést, és azonnal értesítette a kerületi kapitányságot.

A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy az önkormányzati képviselő szabálysértést követett el, mivel nyilvános rendezvényen olyan formaruhát viselt, amelyről - annak jellegzetes tulajdonságai miatt - a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhája ismerhető fel - írja közleményében a BRFK. Csütörtökön lépett hatályba az a kormányrendelet módosítás, miszerint ez ilyen szabálysértés ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A VI. kerületi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított a képviselővel szemben.

Gárdaegyenruhában jelent meg a közgyűlésben egy képviselő (Inforadio)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teknős
2009. november 29. 14:40
Csak nehogy ennyivel elintéződjön a dolog! Nem a bosszúállás, miatt kell őket megbüntetni, hanem azért, hogy üzenjünk a jövőnek, ilyesmit egyetlen hatalommal kollaborálva sem tűrűnk el.Csak ideig-óráig!
sunázó
2009. november 28. 19:49
Egyre több rendőr neve és címe kerül napvilágra, akik "profi" tevékenysége 2006-ban ujjkitörésben, szemkilövésben csúcsosodott ki. És persze eddig titokban maradt, hogy ezek is emberek, nevük, címük van. Ezek a legények most kevesebbet alszanak valami oknál fogva. Lásd a célpont riportját, ahol puska és haverok nélkül a tetű összefossa magát. A sitten a cellatársak biztos kedvelik majd a volt rendőröket.
szpal
2009. november 27. 18:28
aljas spicli
hajduj
2009. november 27. 07:53
Verók úr, hamarosan többrendbeli hatalommal való visszaélés, maffia szervezetben elkövetett sikkasztás miatt felkeresheti a szomszédos kerületi barátját, de nem látogatás céljából. Talán most az a szerencséje, hogy neki nem voltak főpolgármesteri, meg MSZP miniszterelnöki ambíciói, így náluk csak a vagyongazdálkodási főnököket vitték el sorra bilincsben. Eddig. A gárda egyenruhához hasonló öltözet mint jogi fogalom nagyon érdekes. Hamarosan olvashatjuk majd, hogy itt vagy ott a rohamrendőrség feloszlatott, egy teljes néptánc fesztivált, mert a résztvevők fekete cipőt, fekete nadrágot, fehér inget és fekete mellényt viseltek. A rendőrségi szóvivő szocialista elemzőkre hivatkozva kijelentette, hogy jogszerű rendőrségi intézkedésre került sor, mert megbízható antifaszista és roma érdekvédelmi szervezetek jelezték, hogy itt az X-edik Magyar-Gárda burkol tagtoborzójára került sor. A fesztivál 80 éves hagyományőrzője, Józsi bácsi ma sem érti, hogy a buliban ki oltotta le a villanyt és miért, meg a feje most mitől fáj, a jó kis savanya helyi bór mértéktelen fogyasztásától, vagy az asszony sodrófájától. Arra képtelen magyarázatot találni, hogy a kultúrban mit keresett az a sok kiabáló fekete ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!