Rabszolgatartókat ítéltek el Kaposváron

2011. április 19. 17:56

Több éven át tartott fogva és dolgoztatott negyven és hatvan közötti kiszolgáltatott, hajléktalan embereket egy család.

2011. április 19. 17:56

Összesen 9 év börtönbüntetésre ítélte a Kaposvári Városi Bíróság azt a kaposvári családot - apát, fiát és annak élettársát -, amely több embert rabszolgasorban tartott éveken át. Az ítélet nem jogerős.

Horváth Zsolt 36 éves elsőrendű, Horváth András 62 éves másodrendű, valamint Babai Anita 36 éves harmadrendű vádlott 2005 óta 40-60 év közötti elesett, hajléktalan embereket tartott fogva kaposvári családi házuk melléképületében rendkívül rossz körülmények között. Az elsőrendű vádlott által vállalt épületbontási munkákon napi 12-16 órát fizetség nélkül dolgoztatták őket - többeket éveken át -, elvették az irataikat, fenyegették, bántalmazták őket.

Az elsőrendű vádlottat személyi szabadság megsértésében, testi sértésben, közokirat-hamisításban és közokirattal visszaélésben, a másod- és a harmadrendű vádlottat a bűncselekmény tevékeny résztvevőiként társtettesként találta bűnösnek a bíróság, ezért férfit négy év nyolc hónap, élettársát két év négy hónap, az apját két év börtönbüntetésre ítélte. Az elsőrendű vádlott cselekményeinek megítélését súlyosbította, hogy visszaeső - korábban erőszakos cselekmény miatt ítélték el -, és feltételesen, próbaidősen volt szabadlábon.

A vádlottak és védőik enyhítésért, illetve felmentésért fellebbeztek. 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. április 20. 10:14
Hogy van az, hogy egyszer sem az elnyomott kisebbség tagjai a rabszolgák?
==T==
2011. április 19. 21:28
Megvan a véleményem a Stohl ügyről, de azért azt finoman szólva is gáznak tartom, hogy ezért alig kaptak többet, mint amit Stohl kapott. Pedig most nem 2009 van, hanem 2011, egy évvel vagyunk túl a fülkeforradalmon. A büntetettelőéletet meg a próbaidőt ne mis említem. Még hogy 3 csapás...
de karatna
2011. április 19. 20:59
POLKORREKT! Több éven át tartott fogva negyven és hatvan közötti kiszolgáltatott, hajléktalan embereket egy CIGÁNY család. MÁS! A múlt héten őrizetbe vették Rafael Gusztávot, a helyi cigányklán vezérét , aki foglyul ejtett egy szerencsétlen idős embert, elvette nyugdíját, majd láncra verve dolgoztatta.
ZolieM
2011. április 19. 20:57
Ogrék-e voltak?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!