Tarlós: A Tolsztoj-sétány az orosz kapcsolatokat is ápolja

2012. január 30. 11:44

Felavatták a Lev Tolsztoj orosz íróról elnevezett sétányt a budapesti Városligetben. Tarlós István szerint „ezzel közelebb hozzuk egymáshoz a magyar és az orosz népet”.

2012. január 30. 11:44

Felavatták hétfőn a Lev Tolsztoj orosz íróról elnevezett sétányt a budapesti Városligetben. Az avatáson Tarlós István főpolgármester a közéleti szereplők, politikusok, diplomaták közös ügyének nevezte azt, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel segítsék egymás jobb megismerését. Hozzátette: meggyőződése, hogy „van mit tanulnunk egymástól”. Szavai szerint „látszólag egy eddig névtelen sétányt avatunk, ám valójában ezzel a ceremóniával közelebb hozzuk egymáshoz a magyar és az orosz népet”.

Alekszandr Tolkacs budapesti orosz nagykövet üdvözölte, hogy Lev Tolsztoj neve megjelenik Budapest térképén. Mint mondta, a Tolsztoj sétány egy újabb „összekötő láncszem” a magyar-orosz kétoldalú kapcsolatokban.

Lev Nyikolajevics Tolsztoj a realista orosz próza mestere; leghíresebb művei a Háború és béke, illetve az Anna Karenina voltak.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. január 30. 14:01
Már csak a majakovszkij király hiányzik.
megyer
2012. január 30. 14:00
Nagyszerű gondolat, bárkitől is származik! Megdöbbentő, hogy Lev Tolsztoj eddig nem volt, nem lehetett jelen Budapesten: ellentétben Roosevelttel és a Rosenberg házaspárral. Lassan Budapest is kezd normális európai várossá válni szimbólumaiban. Már csupán a vörös gróf szobrát, a bolsevista megszállókat dícsőítő obeliszket és a gyurcsányizmus emlékműveit, az álló Időkereket és a Vaskefét kellene mihamarabb eltüntetni a magyar fővárosából!
liberálzöld.
2012. január 30. 13:59
"Tarlós: A Tolsztoj-sétány az orosz kapcsolatokat is ápolja" Csak hogy legyen mit átnevezni jövőre is. Gondolom a Széll Kálmán tér felújításához a Sberbanktól kérünk hitelt.
cutcopy
2012. január 30. 12:14
„ezzel közelebb hozzuk egymáshoz a magyar és az orosz népet” Igen, ez kb. visszatölti majd a Moszkva tér átnevezésekor keletkezett űrt.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!