A honvédség tartott gyorstalpalót az újságíróknak

2012. augusztus 09. 14:07

Húszórás kiképző tárbort szervezett a honvédség magyar újságíróknak Táborfalván a National Geographic Channel csatornával összefogva.

2012. augusztus 09. 14:07

Húszórás kiképző tárbort szervezett a honvédség magyar újságíróknak Táborfalván; a Honvédelmi Minisztérium (HM) a National Geographic Channel csatornával összefogva indította el szerda délután a programot – közölte Farkas Anikó, a HM sajtófőnöke az MTI-vel. A 15 újságírónak alapvető túlélési technikákat – így a tájékozódást, vízkeresést, víz ihatóvá tételét, tűzgyújtást, menedéképítést – kell alkalmazniuk a 20 órás feladat során.

A tábor apropója, hogy a National Geographic Channel ősszel indít egy túlélési praktikákkal foglalkozó műsort, és a minisztériummal való együttműködésének jegyében ennek „felvezetése” a táborfalvai program. Farkas Anikó megegyezte: ez a honvédségnek is jó alkalom arra, hogy népszerűsítse a katonaságot.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint a programon részt vesznek a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj katonái is; ez a legnehezebb kiképzéssel járó speciális alakulat Magyarországon, több katonájuk Afganisztánban teljesít szolgálatot.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!