Schmitt Pál a himnuszügyről: A szervezők hibáztak, de a NOB is felelős

2012. augusztus 02. 19:46

Schmitt Pál szerint a „himnuszügyben” a londoni olimpia szervezőbizottsága hibázott, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is felelős a történtekért. A korábbi államfő azt is közölte: plágiumügye után az év vége felé „visszaáll a rend”, és folytatja munkáját a NOB-ban.

2012. augusztus 02. 19:46

A londoni nyári játékokon a magyar olimpiai csapat első aranyérmét a kardvívó Szilágyi Áron szerezte múlt vasárnap, de az átadás után nem a magyar himnusz megfelelő, hivatalos változata hangzott el. Emiatt a MOB kérte a himnusz lejátszott verziójának lecserélését.

Schmitt Pál az InfoRádió Aréna című, csütörtökön elhangzott műsorában arról is beszélt, hogy szerinte a londoni szervezőbizottság hibázott, mert a magyar himnusz minden olimpián elhangzik, így lehet tudni, melyik a hivatalos változat. Ugyanakkor a NOB is felelős, mert nincs egy olyan adatbázis, amelyben az induló államok himnuszai szerepelnek, és amelyeket az országok jóváhagytak az olimpia előtt – tette hozzá.

A NOB-ban betöltött tisztségével kapcsolatban a volt államfő közölte, megállapodott Jacques Rogge elnökkel abban, hogy arra az időre, amíg nem zárul le a doktori címének visszavonásával kapcsolatos jogi eljárás, felfüggeszti tevékenységét a nemzetközi szervezetben. Hozzátette, hogy az év vége felé minden visszaáll, és „visszakapja” az általa korábban vezetett bizottságot is. Ebbe az időszakba beleesett az olimpia is, amit – mint mondta – nagyon sajnál, de ezt fegyelmezetten tudomásul vette, és az edzőkkel, sportolókkal tartja a kapcsolatot.

A sportfinanszírozásról szólva megjegyezte, hogy a társasági nyereségadó sportszervezetekhez való utalásának lehetőségét (tao) ki kell terjeszteni, és ki kell emelni olyan egyéni sportágakat, amelyek sikeresek és jól népszerűsíthetők. Ilyennek nevezte az úszást, az atlétikát és a vívást is. E sportágak között a befolyó bevételeket valamilyen vezérelv alapján kell elosztani – mondta Schmitt Pál.

Összesen 312 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JackHárpi
2012. augusztus 03. 08:17
Ez a böszme Skicc Plagi rákeni a szart a NOB-ra! S az a sok léhűtő pl. Borkai vagy a csapatvezető Molnár vagy a Szabó Bence vagy az a seggnyaló Czene mi a faszért mentek ki Londonba ha egy ilyen alap dologra nem figyelnek????? ...csak a potya! A kecskebaszó félázsiai seggnyalók csak mind!
kalasnyikov
2012. augusztus 03. 05:36
minden tiszteletem az ex-elnöké, igy kell tisztességgel oldalra lépni mindaddig,amig nem tisztázódik az ügye...nade...mi van a tetves, mocsadék , plágiumgané gyurcsótány ügyével???? mikor leplezik már le ezt a szaros tolvajt?????
Parasztvakítás
2012. augusztus 03. 03:54
Elmondtam amit elmondtam,itt van baszki 4 óra és miattatok nem tudtam lefeküdni,mi a faszra volt ez jó??
Parasztvakítás
2012. augusztus 03. 03:49
Az életveszélyes fenyegetés nem tréfa dolog, de te faszszopó, ezt biztos nem tudtad ugye..? Te csíra én nem fenyegetőztem,én tényt közöltem,ha a kezeim közé kerülsz kicsinállak!!Ez így lesz ha elkaplak,és ezt is mentsed el!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!