Még idén és recesszióra számít a Raiffeisen elemzője

2013. január 15. 13:59

Török Zoltán szerint a növekedés beindítása a választások közeledésével egyre inkább a gazdaságpolitika fókuszába kerül, sőt, már most látszanak a gazdaságpolitikai fordulat jelei.

2013. január 15. 13:59

A Raiffeisen Bank elemzői csapata szerint az idén még folytatódik a gazdasági recesszió Magyarországon, várhatóan 0,5 százalékos lesz a visszaesés – mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője kedden, Budapesten, a pénzintézet sajtótájékoztatóján. Közölte: a növekedés beindítása a választások közeledésével egyre inkább a gazdaságpolitika fókuszába kerül, sőt, már most látszanak a gazdaságpolitikai fordulat jelei.

A fogyasztás fellendítésére tett eddigi lépések áttörést még nem fognak hozni, emiatt további intézkedésekre lehet számítani, „beindulhat az osztogatás” – mondta a vezető elemző. Török Zoltán kiemelte: a bank elemzői a jegybanki kamatcsökkentés folytatására számítanak, úgy vélik, az év végén 4,5 százalék lehet az alapkamat, és a forint árfolyamának további gyengülése várható.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fel is csút le is csút
2013. január 15. 14:36
aha szóval akkor azért nem lesz idén növekedés, mert ezek a globalokomprádorok ellene beszélnek. ha azt mondták volna hogy lesz, akkor lenne, de így marad a recesszió, nekünk pedig a gyűlölködés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!