Schmitt: Győztesen kerültem ki

2013. június 02. 11:31

A volt köztársasági elnök szerint etikai vétséget nem követett el, s most ennek visszaigazolását kapta a NOB-tól is.

2013. június 02. 11:31

A Csanádi Árpád tiszteletére rendezett Csanádi nap vendége volt pénteken Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, korábbi államfő, aki a hatharom.com-nak adott interjút. Ebben beszélt a bírkózás esélyeiről, valamint elmondta: örömmel töltötte el a NOB azon döntése, hogy visszaadta neki teljes értékű tagságát.

Az nem múlik el nyomtalanul, hogy valaki 21 évig volt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és harminc éve vagyok a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. Természetesen, ha van bennem felhalmozott tudás, akkor azt kötelességem átadni a fiataloknak” – mondta arra a kérdésre, hogy aktívabban részt vesz-e a magyar sportélet alakításában, mint plágiumbotrányának kirobbanása óta.

Ezt én inkább az igazság próbájának tekintettem, ebből viszont győztesen kerültem ki, amiben sosem kételkedtem. Húsz évvel ezelőtt egyáltalán nem akartam csalni, vagy meg nem engedett eszközzel egy kisdoktori címhez jutni. És örülök, hogy ezt most már Magyarországon is megerősítették, hogy etikai vétséget nem követtem el. És most a NOB-tól is ennek visszaigazolását kaptam” – mondta Schmitt Pál.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristóf
2013. június 03. 14:06
A qrva anyádat smit pál,Magyarország szégyene vagy. Ilyen még a világtörténelembe nem fordult elő,hogy egy köztársasági elnöknek azért kellett lemondania mert csalt a diplomamunkájával. Az egész világon mindenki miatta röhög rajtunk,újjal mutogatnak ránk. De ezért még megfizet.
becike4
2013. június 03. 12:24
Ide vezet az elhúzódó öregedés.
pikkpakk
2013. június 03. 08:46
húúúú nagy kő esett le a kisszivemről..... ha neadj isten a mostani báb köztársasági elnök elfftárs idő előtt lemondani kényszerűlne akko a NEMZETGOJJJÓSTOLA ismét betölthetné e pozíciót! csakafityisz...
liberálzöld.
2013. június 03. 08:27
Ez a Pali hülye! És ő volt az ország első embere! Szégyen. És főleg annak a szégyene, aki egy ilyen gátlástalan idiótából államelnököt csinált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!