Rendőrségen a Marslakók

2013. november 15. 10:33

Ilyen még nem volt: állami szerv ellenszegült a magyar bíróság jogerős ítéletének. Rendőrséghez fordult az Átlátszó.

2013. november 15. 10:33

Közérdekű adattal való visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást az I. Kerületi Rendőr-kapitányság az atlatszo.hu feljelentése nyomán. Az Átlátszó még tavaly nyáron augusztusban szerette volna kideríteni, mennyiért gyártatta a közmédiát finanszírozó Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a hatalmasat bukott, Marslakók című tévésorozatot.

A tévéműsor gyártásának költségeivel elszámoló számlákat és szerződéseket az MTVA csak a rendőrségi feljelentés után volt hajlandó kiadni, de elkéstek vele, ugyanis a feljelentést követően az I. Kerületi Rendőr-kapitányság közérdekű adattal való visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást. Az Átlátszó szerint az MTVA precedenst teremtett amikor nem adta ki az adatokat, mert először fordult elő, hogy a magyar bíróság jogerős ítéletének egy állami szerv ellenszegült volna.

Az adatok fényében érthető a titkolózás: a Marslakók Kft. összesen nettó 900 millió forintért (bruttó 1,14 milliárd forintért) gyártotta le a szappanoperát, és kézzel írt számlákon bevételezett gyakran százmillió forintot is meghaladó összegeket.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. december 13. 20:19
Még jó, hogy egy "főfideszes" csinálta a showt ...
atila68
2013. november 24. 10:02
Miért nem hívják fel inkább Jáksó Lászlót?
Peter8811
2013. november 23. 11:38
Mennyivel olcsóbb lett volna a Bucka lakók Heller Ágnes rendezésében vagy Én is jól lakok Bokros Lajos panamai dokumentum filmes rendezésében! persze ilyenre novanóvózmáni!
Messire
2013. november 23. 11:38
Kérdésedben a válasz: mer az üvegzsebben se látszottak a Nokedlis dobozok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!