Tarr Béla kapja a bécsi Let's Cee Filmfesztivál életműdíját

2017. december 13. 14:10

A bécsi Let's Cee Filmfesztiválon Tarr Béla kapja az életműdíjat. A közép-kelet-európai térség legkiemelkedőbb filmjeit bemutató seregszemlét április 13. és 22. között rendezik meg Bécsben.

2017. december 13. 14:10

Tarr Béla kapja a 2018-as Let's Cee Filmfesztivál életműdíját. A közép-kelet-európai térség legkiemelkedőbb filmjeit bemutató seregszemlét április 13. és 22. között rendezik meg Bécsben.

A mustrán Tarr Béla személyesen mutatja be A torinói ló című alkotását, és mesterkurzust is tart a filmkészítés művészetéről – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében, amely szerint közép-kelet-európai és a kaukázusi régió, valamint Törökország és Ausztria 35 év alatti rendezői január 31-ig jelentkeznek alkotásaikkal a fesztivál rövidfilmes versenyére.

A rövidfilmes versenyt a Brexithez és a katalán válsághoz is kapcsolódva Együtt vagy külön címmel hirdették meg. A beküldött pályamunkák közül a kategória legjobbjait az iráni származású Arash T. Riahi és Arman T. Riahi vezetésével összeülő szakmai testület választja ki. Az 1500 eurós (mintegy 470 ezer forint) fődíjat a bécsi Uránia Moziban fogják átadni.

A programra versenyen kívül 35 évnél idősebb alkotók is jelentkezhetnek, a Denis Mujovic bosnyák-holland producer és a fesztiváligazgató Magdalena Żelasko által legjobbnak ítélt pályamunkákat le is vetítik a fesztiválon. A versenyen kívül vetített alkotások is esélyesek a rövidfilmes kategória szintén 1500 eurós közönségdíjára.

A versenybe beválogatott rövidfilmek alkotói közül tízen ott lehetnek a Let's Cee Talent Academy képzésén, amelyet először idén rendeztek meg 12 ország 26 fiatal filmesének részvételével – írja a közlemény.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2017. december 17. 22:21
Kirúgta azt a Petrát a barom azonnal, bár tag sem volt nála.
Rugo
2017. december 13. 18:40
legyen vele boldog
zakar zoltán béla
2017. december 13. 17:36
ősemérdekel
vendelin
2017. december 13. 14:55
Gratulálok Tarr Bélának! Szeretem a filmjeit, szerintem kiemelkedő alkotó. Az idén vettem a fáradságot, és megnéztem a Sátántangót teljes egészében. Megérte. Zseniális film egy zseniális könyvből. Nem kéne, hogy számítson, de mindezt kormánypárti szavazóként írom. Mert attól, hogy valakinek nem osztjuk a közéleti álláspontját, még értékelhetjük a művészi teljesítményét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!