Istennek hála, hogy van nekünk Viktor, mások is rádöbbennek majd

2021. március 16. 12:28

Viktor embert próbáló küzdelmet folytat, amit csak Istenbe vetett mély hittel vívhat meg. Interjú.

2021. március 16. 12:28
Eperjes Károly

„Hisz Orbán Viktorban és az Orbán-rendszerben?

Viktor embert próbáló küzdelmet folytat, amit csak Istenbe vetett mély hittel vívhat meg. Míg így küzd, kötelességem teljes erőmmel támogatni. Meg Kövér Lacit is, Áder Janit is, és minden tisztességes küzdőt, aki zarándokol és nem ténfereg. Mindennap imádkozom, hogy legyen erejük a történelmi tetthez. Ehhez fogható hatalmas külső és belső ellenséggel korábban talán csak a nagy magyarjaink küzdöttek: Széchenyi, Rákóczi, Szent László, Szent István.

Bírja Orbán Viktor ezt a történelmi terhet?

Nem tudhatom, remélem. Szent István is bírta, pedig a saját rokonsága támadt ellene. Szerencsére nem akármilyen segítője volt neki, és van Viktornak is: a különleges spirituális erővel bíró Szent Koronánk. Nem véletlenül került ide ezer éve, az se véletlen, hogy hazajutott, s remélem, visszakerül eredeti, szakrális helyére, a Várba. Egyébként édesanyám szerint, aki a véletlenre hivatkozik, az az Ördög unokaöccse.

A cél Orbán esetében is épp úgy szentesít bármely eszközt, mint a rokont felnégyelő Szent Istvánnál?

A cél soha nem szentesíti az eszközt. A párhuzam csupán annyiban helyes, hogy Viktor politikája, úgy érzékelem, szintén a Szent István-i értékek felé halad. Megjegyzem, Szent István az akkori jogrend szerint eljárva büntette halállal a lázadást, a felségárulást. Ráadásul irgalmas volt: jóllehet Koppányt jog szerint felnégyeltette, de Vazult csupán bölcs irgalommal megvakíttatta. Azzal, hogy elvette a lázadó szeme világát, uralkodásra alkalmatlanná tette, de ettől még Vazul nemzhetett gyermeket, s így fennmaradhatott az Árpád-házi vérvonal. Gondoljuk meg, Vazul unokája, Szent László is e több mint gesztusnak köszönheti a létét, nem mellesleg ő indította el István szentté nyilváníttatását. Nem hangsúlyozható eléggé, hogy Szent Istváné a magyar történelem leghazafiasabb tette: ő ajánlotta fel az országot Szűz Márián keresztül az Istennek. Sajnos még az úgynevezett jobboldalon is akadnak, akik nincsenek tisztában ennek megrendítő, megigazító erejével.”

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. március 17. 22:49
Érdekes látni, hogy a 24.hu olvasótábora átjött a mandira... :))))))))))
Coccothraustes
2021. március 17. 21:05
Orbán Magyarország megmentője.
repulok
2021. március 17. 07:45
Szamóca, mi lesz a következő fokozat? Mert ez már elég erős volt...
kohntalan
2021. március 17. 00:09
Ez az interjú nem a politika miatt vicces, hanem az alany bornírt vallásossága miatt. Hogy képes valaki ilyen primitív szinten gondolkodni a világról :) "Szamóca mint a vallásos elme állatorvosi lova" :DDD Nemhiába, Orbán derék katonája ő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!