Jankovics Marcell animációs filmjét egy Toldival díszített mozdony népszerűsíti

2021. szeptember 16. 17:50

A felmatricázott mozdony havonta 25 ezer kilométert fog megtenni.

2021. szeptember 16. 17:50
null

Toldi Miklós legendás történetét animációs sorozat formájában kelti életre a közmédia. Toldi hírét a Híradó beszámolója szerint felmatricázott TRAXX mozdonnyal viszik Magyarországon és külhonban, ezzel is hozzájárulva a film népszerűsítéséhez, emléket állítva Arany Jánosnak és Jankovics Marcellnek.

„Nagyon örültünk, amikor az MTVA megkeresett minket ezzel a kezdeményezéssel, hiszen a mozdonyon megjelenített Toldi Miklós alakja egy idős a Magyar Vasúttal. 1846-ban indult az első gőz vontatású szerelvény Pestről Vác felé, és Arany János is 1846-ban publikálta a Toldi trilógiát” – emelte ki Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a felmatricázott mozdony bemutatóján.

A szóban-forgó mozdony 25 ezer kilométert fog megtenni havonta, Budapesttől Szombathelyen és Győrön át Szolnok, Békéscsaba, Miskolc és Sátoraljaújhely felé, emellett Romániában is közlekedni fog – fűzte hozzá Homolya Róbert.

Nyitókép: MÁV Facebook-oldala

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2021. szeptember 17. 01:06
Kár, hogy a MÁVnál már volt egy Toldi név. Egy gőzdaru, amelyik mozdonyt is képes volt felemelni. Még 424-est is.
anegy_
2021. szeptember 16. 21:04
Csodálatos ötlet! Csillagos ötös a párhuzam kitalálójának.
Dr. Grünfeld Ráhelné
2021. szeptember 16. 20:02
Szép lett. Hajrá MÁV! Bárcsak a vasúti modernizáció is ilyen könnyű menet volna.
héttörpe
2021. szeptember 16. 19:38
Toldi, ha élne, Jakab egy lyukban reszketne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!