Világhírű színházi rendező csatlakozik az SZFE-hez

2022. január 16. 15:07

Anatolij Vasziljev szeptembertől a színházrendező szakos hallgatók osztályvezető mestere lesz.

2022. január 16. 15:07
null

„Nagy megtiszteltetés intézményünknek, hogy a világhírű Anatolij Vasziljev lesz szeptembertől a színházrendező szakos hallgatók osztályvezető mestere. A színházi rendezők egyik legnagyobb szaktekintélye a kortárs orosz színház megújítója, egyben a 20-21. század egyik legfontosabb színházi műhelyének megteremtője”olvasható az szfe.hu-n.

A honlap szerint Anatolij Vasziljev nemcsak Oroszország, de a világ színházi életének is meghatározó alakja, akinek iskolateremtő rendezői, pedagógiai, színházelméleti munkássága több évtizedet ölel fel. Az általa rendezett különleges színházi előadások stílusa a 80-as évek sajátos realizmusától a 90-es évek teátrális kísérletein keresztül a 2000-es évekre a letisztult metafizikai színház, egyfajta kortárs misztériumszínházig ível.

„Bízunk benne, hogy hallgatóink felejthetetlen élménnyel és tudással gazdagodnak a vele töltött időszak alatt, ellesve minél többet abból a titokból, mely a mestert oly egyedivé teszi” – zárja a portál a bejelentést.

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti1
2022. január 17. 09:24
De akkor most hogy fognak Putyinozni a kis csírák a terembe szarás közben?
flesh ripper
2022. január 17. 08:47
Alakul a minőségi oktatás. Nagyon remélem, hogy nem csak gnómok és tornából felmentett, csipás és nagyon pattanásos ifjú Quasimodo-k fognak felvételizni, akik már zsenge ifjúkorukban, naponta három csomag cigit szívnak el és a homokos Romeo szerepére predesztináltak. ...mert a régi főiskolára felvett ifjú színésznövendékek 99%-ra ez illett. Most "free" szfe önképzőkör.
tevevanegypupu
2022. január 16. 20:29
https://www.origo.hu/itthon/20210917-megkezdodott-a-nemzeti-szinhaz-fesztivalja.html Ugyan a ballibrálisok lerohanták nemzetközi kapcsolataikat, hogy Vidnyánszkyt tönkretegyéék..de azért a siker nem teljes..
DonCiccio
2022. január 16. 18:09
Színházrendező érkezett. Mit irkáltok itt oltásról meg csirke farhátrol Tiszta hülyék vagytok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!