Mel Gibson is megnézi a Magyar Passiót

2022. február 25. 09:04

A passió rendezője megnézi a Magyar Passiót.

2022. február 25. 09:04
null

Hamarosan a világhírű színész-rendező, Mel Gibson is megnézi a tavaly debütáló, Magyar Passió című filmdrámát – minderről a film rendezője és főszereplője, Eperjes Károly mesélt az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában.

A 2004-es, Jézus szenvedéstörténetét bemutató, A passió című film forgatókönyvírója és rendezője, Mel Gibson a közelmúltban érkezett hazánkba. A kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas ausztrál színész, filmrendező és producer egy filmforgatás miatt tölt hosszabb időt Magyarországon, a látogatás alatt pedig megtekinti Eperjes Károly filmjét, a 2021-es Magyar Passiót,

ami feldolgozza azt a kegyetlen időszakot, amikor a kommunista diktatúra erőszakszervezete támadást indított a hazai szerzetesrendek ellen.

Az M5 kulturális csatorna műsorában Eperjes Károly örömmel számolt be róla, hogy a járvány okozta nehézségek ellenére, egyre nagyobb közönséghez jut el a film.

„A járvány sok ponton beleavatkozott a film elő- és utóéletébe is, így ragadt rajtam, hogy Leopold atya szerepét is átvállaltam, habár eredetileg csak rendezni akartam. Közben rájöttem, mennyire jó dolog ez, belülről is motiválni a kollégákat. Most értettem meg, miért játszott a rendezéseiben Várkonyi Zoltán, Clint Eastwood vagy Mel Gibson. Utóbbi épp itt van, Magyarországon, és megmutatják neki a filmet” – mesélte a Librettóban Eperjes Károly, hozzátéve, az utóbbi időben kevesebben merészkedtek el a mozikba, ezért hálás az M5 csatornának, hogy február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján, 21 órától műsorára tűzi a Magyar Passiót.

(Forrás: közlemény)

Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Paul Miller

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange után
2022. február 25. 09:36
Eperjes? Már rég megbolondult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!