Kiderült, mennyien nézték idehaza a foci vb döntőjét

2022. december 19. 17:05

Rekordokat döntött a vasárnapi rgentin-francia mérkőzés nézettsége.

2022. december 19. 17:05
null

Rekordnézettséget hozott Magyarországon a vasárnapi Argentína–Franciaország világbajnoki döntő. Az utolsó katari mérkőzését 1,4 millióan nézték az M4 Sporton és 195 ezren az m4sport.hu-n.

A döntő napján a teljes magyar népesség harmada kapcsolt a csatornára,

legtöbben (2 millió 580 ezren) a mérkőzés idején – idézte az MTVA közleményét a Nemzeti Sport.

29 nap, 64 mérkőzés

A katari labdarúgó-világbajnokság 29 napja alatt 64 élő mérkőzést közvetített az M4 Sport és az M4 Sport+, amelyeket több mint 140 órán keresztül élőben láthattak a nézők. A meccsek ismétlésével együtt 331 órában közvetítette a közmédia a katari vb-t.

Ez alatt az idő alatt a közmédia sportcsatornája volt a legnézettebb televízióadó hazánkban, a férfiak körében.

Az élő mérkőzésekbe, vagy azok ismétléseibe, és az összefoglaló műsorokba (Góóól! és Góóól!2) a népesség 55 százaléka legalább egy percre bekapcsolódott – ismertették.

„A labdarúgás még mindig nemzeti ügy hazánkban”

Egy átlagos néző több mint 50 órát nézett a labdarúgó-világbajnokság eseményeiből, és 141 percet a döntőből. „A fantasztikus nézettségi számok azt jelzik, hogy

Külön öröm, hogy sikerült lehetővé tennünk, hogy az Erdélyben és Felvidéken élők is magyar kommentárral nézhessék a mérkőzéseket” – mondta az M4 Sport csatornaigazgatója. Székely Dávid hangsúlyozta, továbbra is azon dolgozik a közmédia sportcsatornája, hogy a legnagyobb eseményeket minél több határon túl élő honfitársunk nézhesse magyar kommentárral – derült ki a közleményből.

Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nolen
2022. december 19. 20:27
Ez valójában egy Argentina-Afrika mérkőzés volt.
Reszelő Aladár
2022. december 19. 20:00
Magyar szurkolóként idén elég sok csapat volt, aki ellen tudtam szurkolni. A lebonyolítás szerencsére olyan, hogy csak egy maradhat, így volt ok a kárörömre. Végül szerencsére a franciák is kikaptak, az argentínok beszólása a Disney-nek pedig teljessé tette az örömöt. Utálom, hogy politikát vittek ebbe is. De ha már odavitték, hát meg is ették.
Lami66
2022. december 19. 18:15
Köszönhetőem a német válogatott viselkedésének ez volt életem első vébéje amit az első perctől kezdve nem néztem.
obsitos0
2022. december 19. 18:07
Pont annyira érdekelt minket az asszonykámmal, mint anno a Dallas: NULLA EPIZÓD; NULLA MECCS!!! Valaha (ugye,DK????) bűnös volt , aki a "Tömegek uszályába keveredett"; hát mi nem tesszük, nekünk 6 ember már tömeg, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!