Nagy bajban az RTL: jelentősen csökkent a nézettsége

2023. augusztus 24. 17:54

A TV2 egyre több mutatóban jobbnak mutatkozik a vetélytársánál.

2023. augusztus 24. 17:54

Nem túl előkelő helyen végzett az RTL a múlt héten a hazai televíziók nézettségi versenyében – írta meg a Port.hu.

A portál kifejtette, hogy az RTL a teljes lakosság körében már egyszerűen nem tud labdába rúgni. Példának okáért a múlt héten a 17 legnézettebb műsor TV2-es volt (Szerencsekerék, Tények, Tények Plusz), ezért

csupán a 18. helyre tudta felküzdeni magát a hét legnézettebb RTL-es műsora, a szerdai RTL Híradó.

Igen feltűnő az is, hogy a célcsoportban csak az RTL hírműsorára van kereslet, a következő RTL-es műsor a listán, ami nem Híradó, a 38. helyen végzett, ez pedig a szerdai Fókusz adás volt. 

A Port.hu megjegyezte, hogy az „RTL tehát kipontozódott a teljes lakosság körében, a kereskedelmi célcsoportban sem igazán áll jól a szénája, de azért még mindig reménytelibb a helyzet, mint a teljes lakosságnál”.

A kereskedelmi célcsoportban megint a TV2 van jobb pozícióban,

hiszen például második-harmadik lett egy-egy Szerencsekerék adás, harmadik-negyedik helyen pedig egy-egy Tények adás végzett, viszont itt a hét hatodik legnézettebb műsoraként a keddi RTL Híradó ért célba, ezt követi hetedik helyen a csatorna szerdai hírműsora.

A fiatalok körében is jobbnak bizonyult a TV2

A mi kis falunk ismétlései is gyengébben szerepeltek az előző hetekhez képest, és a TV2-n újraindult Zsákbamacska ismétlések már majdnem annyi nézőt vonzanak, mint az RTL sorozatának újrája. Ez pedig azt is jelenti, hogy a fiatalok körében is erősíteni tudott a TV2: a főműsoridőben mért közönségarányok eképpen alakultak: TV2: 13,5%; RTL: 11%.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. szeptember 06. 08:54
A moslékos politikusok ezért is elrohannak Brüsszelbe (és Washingtonba) feljelenteni, hogy a "fasiszta kormány lenyomja" az ő szeretett RTL-üket...
Obsitos Technikus
2023. augusztus 25. 10:10
Ott rohadjon meg :-)))
Bell & Sebastian
2023. augusztus 24. 23:44
Nehéz lenne példát hozni olyan olyan adóra vagy műsorszolgáltatóra, amelyik nem közvetlen agymosásban utazik. Amióta csak élek, minden szinten rendületlenül hitlereznek, miközben ugyanabból a receptből sütötték Ukrajnát és hős vezérét. Fura elképzeléseik vannak az átlagnéző értelmi színvonaláról. Szerintük mindenki kancsal, zsidó és amerikai farbatosz. Ebből sejthető kik fizetik az össznépi agyzsibbasztást.
SzaboGeza
2023. augusztus 24. 23:21
Ajjajj!!! MEGVESZLEK:))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!