A Szomszédok sztárja a Partizánban esett neki az Orbán-kormánynak, Janka néni csak pislogott

2023. december 28. 09:01

Kimondhatjuk, hogy Gulyás Márton karácsonyi projektje félresiklott, mert kontraproduktív.

2023. december 28. 09:01
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„A Partizán karácsonykor egy merészet húzott és a Szomszédok teleregény egykori szereplőivel készített egy különkiadást. Megjelent Nemcsák Károly, mint Vágási Feri, a feleségét, Jutkát megszemélyesítő  Ivancsics Ilona, Mágenheim doktor nejét alakító Frajt Edit és természetesen a Pásztor Erzsi által megformált Janka néni sem maradhatott ki a nosztalgiára építő műsorból. A szereplők beszéltek a sorozatról, a saját szerepükről, de természetesen az interjúkat készítő Gulyás Márton igyekezett politikai síkra terelni a beszélgetést.

Erre jól láthatóan az egykori szereplők nem voltak vevők, elterelték a beszélgetés fonalát. Azonban az Alma egykori szerelmét, a bártulajdonos Lacit alakító vörös hajú színész Epres Attila kapva kapott az alkalmon, és a késő kádári időszakot példaként felhozva esett neki az Orbán-kormánynak:

»Volt egy szociális beállítottság, ami akkor nem volt szégyellnivaló vagy üldözendő. Ez nagyjából megszűnt. Nemcsak a demokrácia van teljesen eltűnőben ebben az autokráciában, amelyben élünk vagy parancsuralmi, vagy valamilyen módon maffiákkal leuralt rendszerben, vagy nagybirtokok által leuralt rendszerben, hanem maga a szociális gondolkodásmód is teljesen elhanyagolt és elnyomott. Egyáltalán nem szempont, hogy az embereknek legyen valami jó érzésük egy országban, hogy legyen normális, élhető életük. Valószínűleg üzleti és szavazatvadász-szempontok működnek efölött.«

Epres monológjából visszaköszön minden szófordulat, minden egyes klisé, amit a baloldal rendszeresen használ. Nem véletlen ez. Azonban az nem teljesen világos, hogy a színész által használt szavazatvadász gondolkodásmód miként egyeztethető össze azzal, hogy állítása szerint a kormánynak nem szempont az, hogy az embereknek jó érzésük és normális élhető életük legyen. Innen üzenjük Gulyás Mártonnak, hogy legközelebb azért ezt a felvetést munkálja ki jobban, mert így finoman szólva ellentmondásos.

Arról nem is beszélve, hogy ezzel a Partizán-féle Szomszédok-epizóddal végérvényesen bebizonyosodott, amit Mező Gábor mondott a közelmúltban az Axióma adásában az egykor nagyon népszerű teleregényről. Jelesül, hogy ennek a sorozatnak minden epizódja a baloldalt segítette, a baloldal érdekeit szolgálta, és erre garancia volt Horváth Ádám személye. Akiről Mező a következőt írta az Ők szívták vérünket – Szomszédok, avagy a középszerűség, a proli-mentalitás diadala című posztjában: »Horváth Ádám a jó kommunista. Vagy a jó baloldali. Nevezzük akárhogy. Kevesen tudják, hogy ’94 után ő volt Horn Gyula végrehajtója, Luca Brasija, hiszen személyesen ő vezényelte le a tévé »megtisztítását« a Médiaháború lezárásaként.«

Kimondhatjuk, hogy Gulyás Márton karácsonyi projektje félresiklott, mert kontraproduktív. Minél többen nézik meg, annál több ember számára lesz egyértelmű, hogy újabb baloldali kamuról hullott le a függetlenség hamis álarca.”

 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szendreila-0
2024. január 27. 11:18
Tulajdonképpen felfordul a gyomrom ezektől a figuráktól. Előfelvételisként annak idején együtt voltam katona Zalaegerszegen nemcsak Epres Attilával, Vajdai Vilmossal, Lengyel Ferenccel stb. Valamilyen oknál fogva különösen Epres honvéd helyzete volt talán a legkivételesebb. A tizenkét hónapból jó ha két hetet láttam a laktanyában. Ellentétben egy másik honvéd társammal, akit Orbán Viktornak hívtak aki még a fogdán is valamilyen oknál fogva a magánzárkában kellett fogva tartani. Csodálkozik még valaki a "művész urak" megnyilvánulásain?
Verdbenekhy
2023. december 29. 12:38
Nem siklott félre! Nagyon is célba talált! Ez vele a szerző legfőbb baja...
dekoninck-2
2023. december 28. 23:02
Tehát a populista kormánynak nem érdeke az, hogy népszerű legyen azáltal, hogy az emberek (nagyobb része, aki számít :-) jól érezze magát. Éééértjük.
tapir32
2023. december 28. 21:21
Azokkal, akik közhelyeket, féligazságokat, hazugságokat hangoztatnak, azokkal nem lehet beszélni! A differenciálatlan gondolkodás nemcsak IQ hiány jele, hanem a párbeszéd lehetetlenné tétele is. Ez az ellenzék egyik árokásó taktikája. Magyarországon az ellenzék gyáva és felkészületlen! Jelszavak, közhelyek, féligazságok mögé menekül az érdemi párbeszéd elől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!