D. Tóth Kriszta: A magyar emberek pöccre indulnak, mentálisan nagyon rossz állapotban vagyunk

2024. április 21. 09:23

A WMN alapítója arról is beszélt, ma már felül tud kerekedni azon, amikor propagandistázzák, mert pontosan tudja, hogy Magyarországon „ritka kivételként” milyen függetlenül működnek.

2024. április 21. 09:23
null

Nyitókép: Telex

***

D. Tóth Kriszta a Telexnek adott interjút, a másfél órás beszélgetésben szó esett önismeretről, a hazai közbeszéd állapotáról, a női szerepekről, a vezetővé válás nehézségeiről és arról, hogy a képernyőre most a Ki vele! című új műsor kreatív producereként és műsorvezetőjeként visszatérő DTK milyen témák kibeszélését tartja fontosnak ahhoz, hogy

a többnyire „rossz mentális állapotban” lévő magyar emberek közérzete javuljon.

D. Tóth Kriszta utóbbival kapcsolatban többször hangsúlyozta, a mentális egészséggel mindennél fontosabb lenne foglalkozni, mert „ha csak a kommentmezőket megnézzük, az emberek itthon pöccre indulnak”. Ebben szerinte nyilván közrejátszik a covid és annak hatásai, valamint a háború is, de főleg 

hogy a vezető réteg „kiengedte a szellemet a palackból, azaz szabad lett egymást bántani, szabad lett erőszakosan kommunikálni; 

ezt látjuk a plakátokon, a parlamentben, az utcákon. Ezért is bántjuk egymást annyira.

Úgy véli, ennek egy megoldása van, az, ha közel megyünk a velünk nem egyetértőkhöz, mert csak a megismerés oldhatja a félelmet. A Ki vele! című új közösségi talkshow-ban ezért olyan megosztó témákról beszélgetnek majd, mint például az öregedés, a női szerepek, a szüléssel kapcsolatos kérdések, a vallás szerepe, a spiritualitás, a hosszú távú monogámia, a kiégés stb.

Az ezekkel kapcsolatos vitáknak, mondja, „ott kellene lenniük főműsoridőben a köz- és a kereskedelmi tévékben is”, mert az az izgalmas, amikor „egy kilencgyerekes református lelkésszel tudok beszélgetni arról, otthon kell-e maradni egy anyának három évig a gyerekkel, vagy sem”.

Szó esik arról is, hogy a médiában, a társadalmi kibeszélésben, a közbeszédben mennyire vannak, lehetnek és milyen minőségükben szerepelhetnek a nők, és hogy a metoo minden vadhajtásával együtt legalább „megteremtette a szavainkat a probléma megfogalmazására”.

Statisztikák tekintetében a nők még mindig alulreprezentáltak az élet számos területén, legyen szó politikai döntéshozatalról, vállalati csúcsvezetőkről, de kisebb cégek tulajdonosai között is kétszer annyi a férfi, mint a nő. Tudunk erről beszélni, és ez már egy óriási dolog. Az lenne jó, ha ez nem csak Belpest és Belbuda valósága lenne, minden nő valósága lenne Magyarországon, hogy azt tudja mondani, hogy eddig és ne tovább. Vagy, és nem akarok már túl sokat kérni, de esetleg a férfiakba is beépüljön egy szűrő, hogy nem nyúlok úgy hozzá, nem mondom ezt, nem teszek megjegyzést a külsejére, ahogy neki nem oké” – fogalmazott a WMN magazin alapító-tulajdonosa.

Az online életmódportállal kapcsolatban megemlítette, ma már felül tud kerekedni azon, amikor propagandistázzák, mert pontosan tudja az értékeit és azt, hogy mennyi pénzből

és „itthon ritka kivételként” milyen függetlenül működnek.

 

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krupps
2024. április 27. 07:12
"mentálisan nagyon rossz állapotban vagyunk" Csak a magad nevében beszélj ocsmány antinő.
Krupp Skya
2024. április 24. 09:27
Kriszta egyedül maradtunk, beszélj inkább a hüvelygombádról az legalább nem baloldali, hanem jobb és baloldali.
hátakkor
2024. április 21. 18:09
Kriszta agya tiszta gyagya..
Süsüke
2024. április 21. 17:35
Mit tud mondani ez a nő egy kilenc gyermekes református lelkésznek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!