Ellentmondások sora Magyar Péter magyarázkodásában a közzé tett rendőrségi jelentés kapcsán

2024. április 30. 13:40

Kormányt buktatott volna 2020-ban, idén mégis Mészáros Lőrincnél kopogtatott munkáért.

2024. április 30. 13:40
Protests Over Alleged Government Corruption Take Place In Budapest

Nyitókép: Magyar Péter a március 26-i tüntetésen (Fotó: Kummer János) 

Számos megválaszolatlan kérdés maradt a levegőben azok után, hogy a Mandiner hétfőn nyilvánosságra hozta a rendőrségi jelentést Magyar Péter agresszív fellépéséről, a családját, a feleségét és az intézkedő rendőröket akadályozó magatartásáról. 

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar, nem sokkal cikkünk után – szokásához híven – azonnal Facebook-kommentben reagált. Mint írta „Igen, ez még mindig az a hamisított jegyzőkönyv, aminek a 90 %-a hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki”.

De ahogy arra például Schiffer András ügyvéd, volt parlamenti képviselő is rámutatott az ATV Öt című műsorának legújabb adásában

amennyiben ez valóban egy hazugságokkal teli, hamisított jelentés, akkor miért bűncselekmény a kiszivárogtatása? 

Ebben az esetben a hamisítás lenne a bűncselekmény, nem annak nyilvánosságra hozása. Schiffer szerint mindez egyben azt is feltételezi, hogy akkor lennie kell egy valódi jelentésnek is. 

De van még más is: vajon miért készített volna a rendőrség egy hamisított jelentést 2020 decemberében a Diákhitel Központ vezetőjéről, 

több, mint három évvel azelőtt, hogy Magyar egyik napról a másikra beleállt a kormányba? 

Joggal merülhet fel a kérdés: mi érdeke fűződhetett ehhez a hatóságnak?

Vagy ami még ennél is érdekesebb, mi érdeke lett volna a hatóságnak 2020 decemberében szándékosan kreálni egy ilyen helyzetet, ahogy azt Magyar szintén állította? A miért mellett pedig ott van a hogyan is.

Felvetődik továbbá az is, hogy Magyar több, mint három év elteltével nevez hamisnak egy jelentést, ezek szerint jobban emlékszik, pontosan mi történt azon az estén, mint a tényeket akkor rögzítő rendőr, aki hivatalos személyként nyilván nem írhat le csak úgy ezt-azt (ráadásul idézetekkel!) egy hivatalos jelentésben.

Magyar a veszekedés során többek között azzal fenyegetőzik, hogy megbuktatja a kormányt, 

de akkor miért várt ezzel a szándékával egészen idén februárig? Ráadásul miért próbált közben még Mészáros Lőrinc cégénél is elhelyezkedni? 

Az általa titokban rögzített, a feleségével való párbeszédet tartalmazó felvétel kapcsán később úgy nyilatkozott, hogy a családja biztonsága, védelme érdekében rögzítette a beszélgetést. Ezek alapján azonban jóval pálfordulása előtt, azaz már akkor tervezhette, hogy ezt majd felhasználja, méghozzá a nyilvánosságnak szánva.

Ugyanakkor nincs válasz arra sem, hogyan akarta „megvédeni” egy ilyen, direkt, tendencióus kérdésekkel teletűzdelt hangfelvétellel a családját? 


 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakOlvas
2024. május 01. 02:46
https://www.youtube.com/watch?v=wSNKYZmuqWg
hveronika
2024. május 01. 01:26 Szerkesztve
https://diakhitel.hu/aktualitasok/magyar-peter-vilagszerte-egyedulallo-a-magyar-diakhitelezesi-modell/ Egy 2021-es interjú az "új megváltóval", jól tükrözi mekkora köpönyegforgató is ez az alak!
kunfia1
2024. április 30. 20:11
5m007h 0p3ra70r 2024. április 30. 18:54 » kunfia1 2024. április 30. 16:43 • Szerkesztve Kinek volt elég hatalma arra, hogy ügyeket állítson le, kegyelmezzen meg pedofiloknak« Itt egy családi konfliktus a téma. Többeknek megy a helyzetértékelés. Veled ellentétben." Hm. Eddig még te tűntél az oldaladon a legjobb szövegértéssel rendelkezők egyikének... "Amúgy egyetlen idióta nem gondolkodott el azon, ha a jelentés valós, és súlyos állításokat tartalmazott, miért nem lett következménye, kinek állt érdekében, és hatalmában, hogy ne legyen folytatása?- írtam...
gyaloggos
2024. április 30. 19:59
ekeke1! AZ tény, ezt látni nem kell még csak közvélemény-kutatásokat sem nézegetni, hogy a FIDESZ önmagához képest tényleg az utóbbi időket nézvén mélyponton van! AZ is igaz persze, hogy még így is AKKORA a támogatottságuk, mint OSTOBÁÉKNAK összesen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!