Rangos nemzetközi díjat kapott a Libri

2024. április 27. 12:38

A Randstad nemzetközi HR szolgáltató díjazta a vállalatot.

2024. április 27. 12:38
null

Nyitókép: MTVA/Róka László

A legvonzóbb munkahely különdíját nyerte el a Libri. A vállalatot kiskereskedelem kategóriában díjazták a Randstad felmérése alapján. Mint kiderült, a díjat 7600 magyar munkavállaló megkérdezése után, a Randstad Employer Brand kutatásának eredményeképpen ítélték oda az arra érdemes cégeknek. A szakmai elismerést a Várkert Bazárban adták át.

Világszerte 173 ezer, Magyarországon pedig csaknem 7600, 18-64 év közötti munkavállaló részvételével zajlott a 2024-es Randstad Employer Brand kutatás, amelynek eredményei alapján évről évre odaítélik a legvonzóbb munkahelyeknek járó díjakat. A Randstad különdíját kiskereskedelmi kategóriában idén a Libri kapta.

„Büszkék vagyunk az elismerésre, amelyért elsősorban kollégáinknak lehetünk hálásak. Munkájuk által ők egyben a Libri nagykövetei is, nekik köszönhető, hogy az olvasók szeretik a márkát, és úgy érzik, itt jó érzés dolgozni. Könyvesboltjainkban kedves, hozzáértő szakértők igazítják el vásárlóinkat széles kínálatunkban, rajtuk kívül pedig a logisztikai és irodai kollégáink is szeretettel viseltetnek missziónk, az olvasásnépszerűsítés iránt”

 – mondta Ludvig Orsolya, a Libri marketing és kommunikációs igazgatója a Várkert Bazárban tegnap tartott ünnepélyes díjátadón. 

A Randstad az évente átadott díjakkal, illetve a most megjelent Employer Brand kutatásával is a munkáltatói márkaépítés fontosságára hívja fel a figyelmet. A Libri az ország piacvezető könyvkereskedője. Az 55 üzletből álló, országos méretű könyvesbolthálózatában, valamint a 2023-ban jelentős fejlesztésen átesett webáruházán keresztül a vállalat évente több millió vásárlót szolgál ki.

A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel is rendelkezik, 100%-os tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportnak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó Kft., Hitel Könyvkiadó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. 2021 márciusában a vállalatban kisebbségi tulajdonrészt szerzett, majd 2023-ban a Libri csoport többségi tulajdonosává vált a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2024. április 27. 16:04
Balosok kitüntetik a még balosabbakat... Ebben a könyvesboltban még eddig semmi olvashatót nem találtam. A legtöbb kiadvány silány propadanda vagy behízelgö agymosás...
T. Péter
2024. április 27. 12:47 Szerkesztve
A 2024-es eredmények ugyan nincsenek ott a weboldalukon (elég furcsa azért), de a korábbi évek igen. Amiből látszik, hogy három díj plusz tizenkettő különdíj. Összesen 15 díj évente, egy szükségszerűen nem túl hatalmas piacon. Szóval: díjnak ugyan díj, akár meg is érdemelhették, de azért nem kell úgy tenni, mintha valami világméretű Oscar lenne. Nem "rangos nemzetközi díj" az, hanem egy amúgy valóban nemzetközi cég magyar lerakatának magyar díja. Persze, tudjuk, a Mandinernek feladata van: ha egyszer a Librit megvette a Fidesz, akkor hozsannázva be kell számolni róla, ha valahol kapott valami díjat, mert nyilván "mi" kaptuk. Értjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!