Svédországban egy év alatt megötszöröződött az antiszemita megnyilvánulások száma

2024. május 02. 13:37

Az esetek összekapcsolhatóak a Hamász szélsőséges palesztin szervezet Izrael ellen indított átfogó támadásával.

2024. május 02. 13:37

A fotó illusztráció: MTI/EPA/Arie Kievit

Svédországban csaknem ötször annyi antiszemita megnyilvánulást regisztráltak tavaly ősszel, mint egy évvel korábban – közölte csütörtöki jelentésében a Svéd Bűnmegelőzési Tanács. A beszámoló szerint a Gázai övezetben zajló izraeli-palesztin fegyveres konfliktus október 7-i kezdetétól az év végéig terjedő időszakban 110 antiszemita gyűlöletkeltéssel kapcsolatos panasz érkezett a svéd rendőrségre, 

csaknem ötszöröse az előző év azonos időszakában beérkezett 24 ilyen jellegű panasznak.

A jelentésből az is kiderül, hogy a panaszok egyötödében olyan esetekről számoltak be, amelyek összekapcsolhatóak a Gázát irányító Hamász szélsőséges palesztin szervezet Izrael ellen indított átfogó támadásával és az azt követő izraeli hadműveletekkel. Jon Lundgren, a Svéd Bűnmegelőzési Tanács képviselője kiemelte, hogy olyan antiszemita feliratokról, kijelentésekről és fenyegetésekről van szó, amelyek tüntetéseken jelentek meg vagy hangzottak el.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. május 10. 08:32
Mikor a vendeg kovetelozik…🤣👍 Ugy kell nektek.
survivor
2024. május 09. 21:01
Ez az új Gusztáv Adolf..??🇸🇪🏳️‍🌈
survivor
2024. május 09. 20:56
Nahát ez a Putykó...🇷🇺
piramis-2
2024. május 06. 12:23
A szimpatikus szakállas fiatalember elvágott torkán tolnám le a "Shariah controled zone" papírocskáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!