Kitüntették Sean Pennt

2012. április 27. 9:04
A színészt Nobel-békedíjasok köszöntötték: Sean Penn a Haitin végzett humanitárius munkájáért magas kitüntetésben részesült szerdán Chicagóban.

Nobel-békedíjasok köszöntötték Sean Penn filmszínészt, aki szerdán a Haitin végzett humanitárius munkájáért magas kitüntetésben részesült Chicagóban. A Nobel-békedíjasok idei találkozóján az egykori szovjet elnök, Mihail Gorbacsov, a dalai láma és a korábbi lengyel elnök, Lech Walesa adta át az amerikai színésznek a 2012 Peace Summit Award elnevezésű díjat.

Penn oroszlánrészt vállalt a 2010 januárjában Haitin pusztító földrengés áldozatainak felkarolásában. A természeti katasztrófa városokat rombolt le, több mint háromszázezer ember halálát okozta, és másfél millió ember vált hajléktalanná. Az Oscar-díjas színész köszönőbeszédét felhasználva arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy ne feledkezzen meg Haitiról, és befektetéseivel segítsen megteremteni a Michel Martelly vezette ország jövőjét.

Penn érzelemtől elfúló hangon számolt be a haiti állapotokról, és arra figyelmeztetett, hogy ha az újjáépítés kudarcot vall, akkor az ország - közvetlenül az Egyesült Államok szomszédságában - a kábítószer-kereskedelem és a terrorizmus melegágyává válhat. A J/P Haitian Relief Organization, a Penn által vezetett segélyszervezet két, összesen 18 ezer ember számára otthont adó haiti menekülttáborról gondoskodik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában