Fődíjat nyert Fliegauf Belgiumban

2012. május 3. 10:38
Fliegauf Bence Csak a szél című filmje nyerte a belgiumi Open Doek filmfesztivál fődíját, a Canvas díjat. A szakmai zsűri „az élethűség és költőiség között finoman egyensúlyozó” játékfilmet „univerzális üzenetéért” méltatta.

Fliegauf Bence Csak a szél című alkotásáért elnyerte a belgiumi Open Doek filmfesztivál fődíját, a Canvas díjat – tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t. Az idén húszéves Open Doek filmfesztivál díjátadóját április 30-án tartották Turnhoutban. A szakmai zsűri „az élethűség és költőiség között finoman egyensúlyozó” játékfilmet „univerzális üzenetéért” méltatta a Canvas díjjal.

A közlemény felidézi: Fligauf Bence Ezüst Medve díjas filmdrámája magyar-német-francia koprodukcióban készült, az alkotást a 2008 júliusa és 2009 augusztusa között történt romák elleni merényletsorozat inspirálta. A film egy cigánycsalád egyetlen napját mutatja be kora hajnaltól késő éjszakáig. A Csak a szél április közepén az isztambuli filmfesztiválon az Európa Tanács FACE (Film Award of The Council of Europe) díját nyerte el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában