Négy magyar rendező a Karlovy Vary Filmfesztiválon

2012. június 6. 9:29
Bergendy Péter A vizsga és Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című munkája a rangos cseh filmfesztivál East of the West versenyprogramjába kapott meghívást: ebben a mezőnyben a pályájuk elején járó filmrendezők kapnak bemutatkozási lehetőséget. Szabó István Az ajtó című drámáját külön program keretében láthatja a közönség, Fliegauf Bence Csak a szél című filmje pedig a Horizons válogatásban szerepel.

Bergendy Péter, Cserhalmi Sára, Fliegauf Bence és Szabó István filmje is szerepel a júliusi Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon – közölte a Magyar Filmunió. A június 29. és július 7. között lezajló mustra közel kétszáz filmet tűz műsorára. Bergendy Péter A vizsga és Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című munkája a rangos cseh filmfesztivál East of the West versenyprogramjába kapott meghívást.

Ebben a mezőnyben a pályájuk elején járó filmrendezők kapnak bemutatkozási lehetőséget. A Magyarországon már vetített két film Karlovy Varyban debütál külföldi közönség előtt. A közlemény szerint az alkotások külföldi forgalmazási jogait a Magyar Nemzeti Filmalap értékesíti.

Szabó István Az ajtó című filmdrámáját külön program keretében láthatja a fesztivál közönsége. A Szabó Magda regénye nyomán született produkció főszereplője, Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő pályafutása előtt pedig Kristályglóbusz életműdíjjal tisztelegnek a fesztivál szervezői. Az idei Berlinalén a zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével elismert Csak a szél című film, Fliegauf Bence munkája a Horizons válogatásban szerepel a 47. alkalommal megrendezett rangos cseh filmmustrán, Közép-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés